Güncel Haber
Giriş Tarihi : 04-11-2022 23:36   Güncelleme : 04-11-2022 23:36

Sendeo, elektriklendi

Dağıtım ve teslimat sektöründe faaliyet gösteren Sendeo, operasyonunu elektrikli araçlarla desteklemeye başladı. Ford E-Transit araçları filosuna katıp elektrikli araçlarla teslimata da başlayan marka, Koç Topluluğu’nun karbon dönüşümü programını odağına alarak çalışmalarını sürdürmeye başladı.

Sendeo, elektriklendi

Eylül 2021’de faaliyetlerine başlayan Sendeo, altı ay gibi kısa bir sürede operasyonunu 81 ile taşıdı. Teknolojik altyapısı ve teknoloji yatırımlarıyla da müşteri memnuniyetinde liderliği hedefleyen marka, Türkiye’nin tam elektrikli ilk ticari aracı Ford E-Transit’leri filosuna dahil ederek daha sürdürülebilir bir dünya için somut adımlarını hızlandırdı.

GELECEĞE YATIRIM!

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Sendeo Genel Müdürü Özgün Şahin, “Önceliğimiz müşteri memnuniyetinde liderlik. Bunun için 7/24, çok kanallı ve her an ulaşılabilir bir müşteri deneyimi sunuyoruz. Bu liderlik hedefini, sürdürülebilirliğe hizmet eden çevreci marka stratejimizle de destekliyoruz. Bu doğrultuda, Ford E-Transit araçları filomuza dahil ederek yeni bir ilke imza attık. Koç Topluluğu’nun düşük karbon ekonomisine geçiş vizyonu bizim için önemli bir kılavuz. Bu kapsamda hazırlanan karbon dönüşümü programına uygun olarak operasyonumuzu daha çevreci hale getireceğiz. Elektrikli araçların ülkemizde yaygınlaşması, şarj altyapısının ülke genelinde ulaşılabilir hale gelmesi ulaşımda tercihleri değiştirecek. Biz de uzun vadede araç filomuzu elektrikli araçlardan oluşturmayı istiyoruz” ifadesini kullandı.

EFSANE TRANSİT

Ford E-Transit araçları dağıtım ve teslimat sektöründe ilk olarak Sendeo’nun filosuna kattığını belirten Ford Türkiye yöneticisi Özgür Yücetürk, “Otomotivde gelecek ve gerçek arasındaki boşluk kapanırken, Ford olarak geleceği bugünden yaşamaya yönlendiren teknolojiler geliştiriyoruz. Ford’un global gelecek şimdi vizyonuna paralel şekilde, Ford Türkiye olarak biz de bir dönüşüm yolculuğundayız. Bu kapsamda; dünyanın en çok tercih edilen hafif ticari aracı olan efsane Transit aracımızın ilk tam elektrikli versiyonu E-Transit’i Kocaeli Fabrikamızda ürettik. Türkiye’nin ilk tam elektrikli ticari aracı olan E-Transit, ticari işletmeler ve filo müşterileri için heyecan verici bir yolculuğun başlangıcını simgeliyor. Geleceğin filolarında önemli bir yer edineceğine inandığımız E-Transit’in Sendeo filosuna dahil olmasından mutluluk duyduk” şeklinde konuştu.