Güncel Haber
Giriş Tarihi : 08-12-2022 14:20   Güncelleme : 08-12-2022 14:20

Azmin zaferi!

Buğday Tanesi filmi, 2 Aralık Cuma günü 6 ülke 400 salonda aynı anda vizyona girdi. Film, bebekken buğday tarlasında çıkan yangında vücudunun büyük bir bölümünde kalıcı yanıklar oluşan ve ellerini kaybeden İstanbul Milletvekili Serkan Bayram’ın hayata tutunma mücadelesini konu alıyor. Buğday Tanesi filminin gişe geliri ile İstanbul’a bir engelsiz yaşam merkezi daha kurulacak.

Azmin zaferi!

Yönetmenliğini Doğan Ümit Karaca’nın üstlendiği film, Serkan Bayram’ın gerçek yaşam hikâyesini konu alıyor. Buğday Tanesi, sinemalarda gösterime girdiği günden itibaren büyük ilgi gördü. Zorlukları aşma ve engelli bireylerin sesi olma mücadelesini beyaz perdeye taşıyan Buğday Tanesi, İstanbul Milletvekili Serkan Bayram’ın danışmanlığı ve yönlendirmesiyle Volkan Kapkın tarafından kaleme alındı. Başrolünde Kutsi’nin yer aldığı filmde; Yeliz Akkaya, Deniz Arna, Devrim Kabacaoğlu, Yusuf Aytekin, Sinem Reyhan Kırımlıoğlu, Taha Yusuf Tan ve Erkan Bektaş rol aldı. Filmin müzikleri ise Yıldıray Gürgen’ın imzasını taşıyor.

UMUDUN MÜCADELESİ!

Aynı zamanda Avukat olan İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, 10 yılı aşkın süredir de Türk lojistik sektör temsilcilerine hukuk alanında destek veriyor. Devletin elle ve ayakla yönetilemeyeceğinin altını çizen İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, konuya ilişkin şöyle konuştu: “Bu film ile yaşadıklarımdan yola çıkarak topluma rol model olmayı amaçladık. İnsan odaklı bu film; dört duvar arasında kalacakken, hayata tutunmuş, mücadele vermiş Serkan gibilerin, topluma nasıl faydalı olunabileceğini gösteren bir umut filmidir. Hukuk fakültesini bitirdikten sonra yüksek puan almama rağmen engelli olduğumdan dolayı hâkim veya savcı olamadım. Ama mücadeleyi bırakmadım. Yüksek lisans sonrasında doktoraya devam ettim. Önce Erzincan sonrasında İstanbul’dan vekillik nasip oldu. Ve yargı paketinde ilgili maddeyi değiştirdik. Ankara’da ilgili maddenin değişmesi amacıyla altı ay mücadele ettim. Devlet elle ayakla yönetilmez. Devlet düşünceyle, beyinle yönetilir. Artık kamuda engelli vali, belediye başkanı, büyükelçi göreceğiz. Hayatın her alanında toplumumuzu temsil eden, dertlerine derman olan engelli vatandaşlarımızı göreceğiz. Niyetimiz de akıbetimiz de hayırdır.”