Kara
Giriş Tarihi : 23-12-2022 21:23   Güncelleme : 23-12-2022 21:23

Seferler arttırıldı

İstanbul Havalimanı’na bagajlı lüks taşımacılık hizmeti veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Otobüs AŞ’ye ait HAVAİST’te, sefer sayısı 140’a çıkartıldı. Yolcu ve çalışanların ulaşım ihtiyaçları dikkate alınarak talebe göre önümüzdeki günlerde sayının daha da arttırılacağı öğrenildi.

Seferler arttırıldı

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, bagajlı lüks taşımacılık yapan HAVAİST’in sefer sayısı 140’a çıkartıldı. Karar, Türk Hava Yolları’nın (THY) 10 Ocak'tan itibaren İstanbul Havalimanı’ndaki mevcut uçuşlarını karşılıklı olarak artıracak olması nedeniyle alındı.

ENTEGRE ULAŞIM

İstanbul Havalimanı’na 5 farklı hatta 30 otobüs ile günlük sefer sayısını 140’a çıkartacak HAVAİST, buna bağlı olarak otobüs hareket saatlerinde de güncellemeye gidecek. Hatlar, İstanbul genelinde 16 ilçe sınırı içerisinde 21 merkezden yolcu alabilecek şekilde belirlendi. THY, TUHİM, İETT, İGA, BELBİM ile birlikte yapılan çalışmalar kapsamında planlanan 21 lokasyon; metro, metrobüs, otobüs, minibüs hatları ile otogar ve deniz ulaşımıyla entegrasyon dikkate alınarak tespit edildi.

EK SEFER KONACAK

Buna göre; Taksim - Beşiktaş-Yeni Havalimanı Hattı (İST-19), Yenikapı-Bakırköy - İstanbul Havalimanı ( İST-1), Kozyatağı Metro - İstanbul Havalimanı Hattı (İST-7) ve TÜYAP - Bahçeşehir- İstanbul Havalimanı (İST-2) ve Büyük İstanbul Otogarı - Alibeyköy Cep Otogarı’dan İstanbul Havalimanı hattının gidiş dönüş seferleri yeniden düzenlendi. Uygulama kapsamında, ihtiyaç halinde ek seferler de konulacak. HAVAİST’in, İstanbul Havalimanı taşımacılığındaki ulaşım hizmetinde, ödemeler sadece İstanbulkart ile yapılabiliyor.