Kara
Giriş Tarihi : 21-01-2023 15:03   Güncelleme : 21-01-2023 15:03

Karadan sonra deniz!

Türkiye’de VIP araçlar ile taşımacılık hizmeti veren UBER, hedefine deniz ulaşımını da koydu. Uber Türkiye Müdürü Neyran Bahadırlı, “İstanbul’da deniz ulaşımı yeterince kullanılmıyor. Uber olarak Boğaz ulaşımına talibiz” dedi.

Karadan sonra deniz!

Regülâsyonlara uygun şekilde Uber olarak Boğaz’da yer almak istediklerini ifade eden Neyran Bahadırlı, bu doğrultuda çalışmalara başladıklarını açıkladı. Türkiye’de İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya olmak üzere 4 şehirde bulunan Uber; sarı, turkuaz ve siyah taksi hizmetinin yanında Uber Kurye uygulamasıyla devam ediyor. Türkiye pazarında büyüme ve farklı alanlara girme hedeflerinin bulunduğunu açıklayan Bahadırlı, ‘‘Türkiye, 2022 yılında Uber içinde en hızlı büyüyen ülkelerden biri oldu. Dünyanın farklı noktalarında çeşitlendirdiğimiz hizmetleri regülasyonlara uygun şekilde Türkiye’ye de taşıyabiliriz’’ diye konuştu.

MUTLU MÜŞTERİ!

Şirketin 2022 verileri hakkında da bilgi veren Uber Türkiye Müdürü Neyran Bahadırlı, “İstanbul çoğunluk olmak üzere, Türkiye genelinde 2022 yılında 33 binin üzerinde taksi sürücüsü kazanç elde etmek için Uber’i kullanırken, platformda yolculuk yapan taksi sürücüsü puan ortalaması 5,00 üzerinden 4,93 oldu. Yıl boyunca uygulama, 25 milyon kez araç çağırmak için kullanıldı. Bu sonuç bir önceki yıla göre yüzde 270 büyüme gösterdi. Uber uygulamasının ülkedeki toplam indirilme sayısı çoğunluğu İstanbul’da olmak üzere 2022’de 5.8 milyona ulaştı. Hem İstanbullular hem de İstanbul’u ziyaret eden 159 farklı ülkenin vatandaşı Uber uygulamasını kullanarak İstanbul’u gezdi. ABD, Suudi Arabistan ve İngiltere listenin başında yer aldı. Bir yolcu, yıl boyunca en fazla 938 kez Uber Taksi çağırırken, Uber Taksi ile en fazla yolculuk 23 Temmuz Cumartesi günü gerçekleşti” ifadesini kullandı.