Güncel Haber
Giriş Tarihi : 26-02-2023 21:14   Güncelleme : 26-02-2023 21:14

Purtuloğlu; teminat altındadır

Araç anahtarının kaybolması, araç sahiplerinin başına gelebilecek en can sıkıcı durumlar arasında yer alıyor. ASKON Sektör Başkanı İsmail Purtuloğlu, oto çilingir çağırmak, yeni anahtar yaptırmak gibi dertlerin yanı sıra aracın çalınması riskini de yaratan bu duruma karşı kasko güvencesinin kapsamını iyi bilmenin önemine işaret ediyor.

Purtuloğlu; teminat altındadır

ASKON Sigortacılık Hizmetleri ve Risk Yönetimi Sektör Başkanı İsmail Purtuloğlu, araç sahiplerini uyayararak kasko poliçeleri konusunda daha hassas davranmalarını istedi. Zamanında kaskolarını yaptıran vatandaşların olası risk durumunda mağdur olmadığını dile getiren Purtuloğlu, araç anahtarının da teminat altında olduğunu dile getirdi.

VATANDAŞ ENDİŞELİ

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan İsmail Purtuloğlu, “Kasko ile aracını trafikte yaşanacak sorunlara karşı güvence altına alan araç sahipleri, anahtar kaybı gibi durumların sigorta kapsamına girip girmediği konusunda soru işaretleri yaşayabiliyor. Kaskonun anahtar kaybı masraflarını karşılaması, ek teminatlar kapsamında yer almaktadır. Aracın anahtarı ile çalınması ya da bu nedenle zarar görmesi ile ilgili olarak 2006 yılında yapılan düzenlemeye göre bu zararlar ana teminatlar içinde değerlendirilmiyor. Ancak ek sözleşmede belirlenen haller sonucunda anahtarın ele geçirilmesi durumunda oluşan ziyan ve hasarlar poliçe teminat kapsamına alınıyor” dedi.

DİKKATLİ OLUNMALI!

Purtuloğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Araca ait anahtarların araç üzerinde bırakılması sonucu hırsızlık yapılması veya hırsızlığa teşebbüs zararlarını sigorta karşılamaz. Ayrıca sigortalıyı resmi sıfat takınarak veya güven oluşturan eylemlerle yanıltarak araç anahtarlarının elde edilmesi sonucu meydana gelen zararlar da karşılanmaz. Güç ve şiddet kullanmaksızın araca ait anahtarları ele geçirerek yapılan hırsızlık veya hırsızlığa teşebbüs sonucu oluşan zararlar ile aracın emanet edilen kişilerce çalınmaya teşebbüs edilmesi ya da çalınması neticesinde meydana gelen zararlar da yine aynı şekilde karşılanmaz. Araç sahipleri bu konulara çok dikkat etmelidir. Hem kasko yaptırma aşamasında hem sonrasında yaşanabilecek hasar anlarında doğru danışmanlığı almak çok önemlidir. Sigorta şirketleri, vatandaşın ihtiyaçlarına en uygun seçeneği bulmalarına yardımcı olmalıdır.”