Güncel Haber
Giriş Tarihi : 28-02-2023 12:29   Güncelleme : 28-02-2023 12:29

Hasar 1 milyar Dolar

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, deprem bölgesinde hasar tespit çalışmalarının başladığını dile getirdi. Benli, yapılan değerlendirmelerde deprem bölgesinde 1 milyar Dolar civarında hasar oluştuğunu ifade etti.

Hasar 1 milyar Dolar

Atilla Benli, sigorta sektörünün yapısı gereği bugünlere hazır olduğunu söyledi. Benli, “Biz bu depremi de beklenen İstanbul depremini de başka depremleri de karşılayacak güç ve teminat yapısına sahibiz. Hiçbir sıkıntı yok. Şu anda deprem bölgesinde sigortalılık oranları üzerinden tahminlerimiz 1 milyar Dolar civarında hasar var” dedi.

SIKINTILAR GİDERİLİYOR

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Atilla Benli, deprem bölgesinde hasar ödemelerinin de başladığını dile getirdi. Benli, “Kasko sigortasında, deprem teminatı olanlar için hasarlarını ihbar etmelerini beklemeden aksiyon alıp, sigortalılarla doğrudan irtibata geçip hasarı ödüyoruz. Mart ayından itibaren ciddi anlamda hasar dosyalarını ödeyeceğiz. Elbette sigortalılar hasar ihbarlarını yapsınlar ama bizler ihbarları beklemiyoruz. Hasar ekipleri ve sigorta eksperleri deprem bölgesinde çalışmalarını yürütmektedir. Bireysel sigortalarla ilgili çalışmaları da hızlıca bitirip ticari işletmelere geçeceğiz. Burada da avans ödemesi yaparak sıkıntıları gidermeye çalışıyoruz” ifadesini kullandı.