Kara
Giriş Tarihi : 28-02-2023 14:11   Güncelleme : 28-02-2023 14:11

Otobüsçü içindeki fırsatçılar

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde hissedilen 7.7 büyüklüğündeki deprem sonrasında devam eden artçı sarsıntılar, vatandaşları korkuttuyor. Güvenli bölgelere gitmeye çalışan vatandaşlar otogarda yoğunluk oluştururken, ortaya çıkan fırsatçılar bilet fiyatlarını artırdı.

Otobüsçü içindeki fırsatçılar

Güvenli bölgelerdeki akrabaları ve tanıdıklarının yanına gitmek isteyen depremzedeler, bilet bulmakta güçlük çekiyor. Adana Otogarı’ndaki bazı yazıhane işletmecileri, otobüs firmalarının afet durumunda yüksek fiyat vermesine ve fırsatçılık yapılmasına tepki gösterdi. Adana Otogarı’ndan kızının yanına gitmeye çalışan Cennet Kurt isimli vatandaş, biletinin deprem nedeniyle iptal olduğunu ve farklı güzergâh için bilet alarak İstanbul’a gideceğini aktardı.

FİYATLAR YÜKSEK

Depremzedeler, çocukları ve eşleri ile birlikte binalarında hasar olduğu için artçıların sürdüğü bölgeden ayrılarak akrabalarının yanlarına gittiklerini aktardı. Gaziantep bölgesinden gelen Ercan Şafak ise İzmir’e ulaşmaya çalıştığını fakat bilet bulamadığını söyledi. Deprem nedeniyle yollarda zarar olunca otobüslerin düzenli gelemediği, bu nedenle otobüs sahiplerinin de yüksek fiyat istediği için vatandaşların bilet alamadığı öğrenildi.

HER ŞEY PARA MI?

Fiyatların 500 liradan 800 liraya kadar çıktığını anlatan depremzedeler, bu duruma isyan etti. Bir otobüs firmasının sorumlusu Özcan Ateş de bilet fiyatlarının yüksek olduğunu söyleyerek, “Şu an araç yok. Kiralamak için çok yüksek fiyat istiyorlar. Biz, insanlar huzurla gitsin istiyoruz. Deprem oldu, faydalanma olmasın. Kendi arabamız varsa yolluyorum. Hatay, Kahramanmaraş yerle bir oldu. Bu insanlar panik yapmadan huzurlu ve de güvenli seyahat etsin. Otogar duvarları çatlamış, yarın ne olacağımız belli değil. Fırsatçılığa gerek yok” diye konuştu.