Kara
Giriş Tarihi : 28-02-2023 14:44   Güncelleme : 28-02-2023 14:44

Fırsatçı taşımacılar!

Depremden hasar gören evlerinden kalan eşyalarını alıp başka yere gitmek isteyenlerin taşınma telaşı başladı. Üst katlara asansörlü nakliye sistemiyle ulaşmak zorunda olan vatandaşlar, fiyatlarda fırsatçılık yapıldığından şikayet ediyor.

Fırsatçı taşımacılar!

Kahramanmaraş merkezli depremde yüzlerce ev yıkılırken, kimi evler de hasarlı ya da ağır hasarlı olarak ayakta kaldı. Depremden etkilenen illerden biri olan Gaziantep Nurdağı'nda hasarlı evlerde yaşayanlar ise evlerinde kalan eşyalarını tahliye edebilme peşine düştü. Yüksek katlarda oturanlar, hasardan dolayı evlerine giremeyince çareyi vinç desteğinde buldu. Asansörlü sistemle evin penceresinden aşağıya indirilen eşyalar, kamyonlara yüklendi. Ancak afetzedeler, nakliye için fiyat fırsatçılığından yakındı.

9 BİN LİRA İSTEDİ

Afetzedelerden Ramazan Özkan, “Bir tanesi geldi 9 bin lira istedi. Sadece indirmeye, taşımaya bile değil. Belli ki fırsatçılık var” ifadelerini kullandı. Nakliye işi yapan Abdurrahman Şahin ise fiyat artışını kabul etti ancak yüzde 100’e varan artışların olmadığını savundu. Depremde evi ağır hasar gören Özkan, “İlk deprem olduğunda ayaklandık, durmasını bekledik. Durmadı. İndik aşağıya, ikinci depremde bir bina gitti. Duvarlar bozuk kolonlar sağlam. Bizim ilk gün altınımız, paramız her şeyimiz içerideydi” dedi.

TUTTURAN, TUTTURDUĞUNA

Özkan, “Köye gitmeyi düşünüyoruz. Burada bakalım ne olacak, arsamız var, dükkânımız var. Bir yerde bir şeyler yapıp kalacağız mecbur. Ya da başka bir şehre gideceksin. Ev bulamıyorsun. Antep’te 5-6 bin diyorlar. Mersin’i aradık aynısı. 9 bin lira isteyen kaba eşya indiririm diyor. Yere bırakır giderim diyor, arabasına bile koymuyor. Belli ki fırsatçılık var. 1 hafta sonra bana kendi yalvarır eşyanı taşıyım diye. Şuanda bir mağduriyet var ve nakliyecilerde bundan istifade ederek fırsatçılık peşinde koşuyor” şeklinde konuştu.