Güncel Haber
Giriş Tarihi : 14-08-2023 21:52   Güncelleme : 14-08-2023 21:52

Kasko’da cam Değişimi

Türkiye’de otomobillerin en sık değişen parçaları arasında araç camları yer alıyor. Trafikte yaşanan ufak çaplı kazalar, kötü hava koşulları ve yaşanabilecek pek çok olumsuz durumda araç camları kolayca zarar alabiliyor. Kasko yaptırmak ve poliçesini yenilemek isteyenlerin ise merak ettiği konuların en başında cam değişimi yer alıyor. ASKON Sigortacılık Hizmetleri ve Risk Yönetimi Sektör Başkanı İsmail Purtuloğlu, kaskoda cam değişimi ve hasarsızlık indiriminde dikkat edilmesi gereken noktaların altını çizdi.

Kasko’da cam Değişimi

Araç kaskosu yaptırırken dikkat edilmesi gereken poliçe kapsamı ve muafiyetleri, sigortalıların hasar veya kaza anlarında yaşadıkları deneyimi doğrudan etkiliyor. Aracını gerek trafikte gerekse park halindeyken tam koruma altına almak ve hasar sonrası yaşanacak maddi kayıpların önüne geçmek isteyen araç sahiplerinin Kasko Sigortası yaptırması önem arz ediyor. Araç maliyetlerinin giderek arttığı bir dönemde araç sahibinin mağduriyetini engelleyecek en güçlü güvence olan Kasko, poliçe kapsamında araçların cam değişimini de kapsayarak hasar sonrası aracın hızla tamir edilmesini ve camlarının değişimi sonucu meydana gelebilecek yüksek tutarlı maliyetlerin önüne geçilmesi sağlıyor.

İNDİRİMİNİ ETKİLER Mİ?

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İsmail Purtuloğlu, “Kasko poliçesi kapsamında yaşanan kaza sonrasında cam değişimi hızlıca gerçekleşiyor. Bununla birlikte sigorta şirketleri, poliçe dahilinde aracın cam değişimlerinde kasko hasarsızlık indiriminin bozulmamasını da temin ediyor. Hasarsızlık indirimi, yılda 1 cam değişimine kadar korunmaya devam ederek araç camının poliçe üzerinden değiştirilmesi ve anlaşmalı cam servislerinden hizmet alınması sağlanabiliyor. Bu doğrultuda poliçe satın alınırken, kasko cam değişimi muafiyetine dâhil olup olmadığına dair dikkat edilmelidir” ifadesini kullandı.

DEĞİŞİM NASIL OLACAK

İsmail Purtuloğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamasına şöyle devam etti; “Yaşanan hasar sonrası cam değişimi yapılabilmesi için sürücülerin, bazı işlemleri gerçekleştirmeli ve belirlenen belgeleri sigorta şirketlerine ulaştırması gerekiyor. Öncelikle, olay sonrası kazanın boyutunu gösteren fotoğrafların çekilmesi gerekiyor. Bu fotoğraflar hasarın boyutunun görsel şekilde kaydedilmesi için kullanılıyor. Ardından varsa, görgü tanıklarından muhakkak beyan talebinde bulunması gerekiyor. Araç kullanılamayacak durumdaysa, çekme işlemlerinin gerçekleşmesi için sigorta şirketi ile iletişime geçilmesi oldukça önem taşıyor. Bunların ardından, yaşanan hasara göre gereken belgelerin sigorta şirketine iletilmesi gerekiyor. Hasarın beyanı ile başlayan süreç, tamir ya da değişim ve kontrol sonucu araç sahibine teslim ile tamamlanıyor.”