Güncel Haber
Giriş Tarihi : 26-08-2023 19:43   Güncelleme : 26-08-2023 19:43

Kiralıklar artıyor!

Araç fiyatlarının yükselmesiyle birlikte araba satın almayı erteleyenler, ihtiyaçları için araç kiralama seçeneğine yöneldi. Farklı ihtiyaçları için araç kiralamayı düşünenler, başkası adına araç kiralayarak sorununu çözmeye çalışıyor. Uzmanlar ise başkası adına araç kiralayanları uyardı: “Sözleşmede adınız yazmıyorsa, kullanamazsınız!”

Kiralıklar artıyor!

Başta fiyat artış nedeniyle araba almayı erteleyenler olmak üzere havaalanlarından gidilecek rotaya konforlu bir şekilde varma isteği tüketicileri araç kiralama hizmetine yöneltti.

ON-LİNE OLUR!

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Enuygun Araç Kiralama Müdürü Zafer Sağlam, “Başkası adına online olarak araç kiralamak mümkün. Bunun için yalnızca aracı kiralayacağınız kişinin adını, soyadını, e-posta adresini, cep telefonu numarasını ve doğum tarihini bilmeniz yeterli. Gerekli bilgileri doldurarak ve ödemeyi kendi kartınızdan yaparak dilediğiniz kişi için araç kiralayabilirsiniz. Bu durumda dikkat edilmesi gereken tek nokta araç tesliminde provizyon ödemesinin yapılacağı kart, kiralama işlemini yaptığınız kişi adına olmalı ve aracı o teslim almalı.  Özetle dilediğiniz kişi için online araç kiralama işlemini yapabilirsiniz fakat araç, kiralama işlemini adına yaptığınız kişiye teslim edilmeli ve bu kişi provizyon ödemesini kendi kartından yapmalı” ifadesini kullandı.

SÖZLEŞMEYE DİKKAT

Araç kiralamayı düşünenler için “Kiralık araç kimler tarafından kullanılabilir?” sorusunu da cevaplayan Sağlam şöyle devam etti; “Kiralık aracı yalnızca sözleşmede yer alan asıl sürücü ve ek sürücüler kullanabilir. Aracı sözleşme dışındaki bir kişinin kullandığı durumlarda kurallara göre aracın üzerindeki tüm güvenceler iptal oluyor. Bu durumda aracı farklı bir sürücü kullandığında yaşanabilecek kaza durumlarında oluşabilecek tüm masrafların sözleşmeyi yapan kişi tarafında ödenmesi gerekiyor. Sözleşmenize istediğiniz sürücüleri eklettikten sonra her ek sürücü için cüzi bir ödeme yapmanız gerekiyor. Sonuç olarak sözleşmenize aracı kullanacak herkesi ek sürücü olarak ekletirseniz olası olumsuz durumlarda aracın tüm güvencelerinden yararlanabilirsiniz.”