Güncel Haber
Giriş Tarihi : 26-08-2023 22:49   Güncelleme : 26-08-2023 22:49

Hayatını renklendir!

Uzman Psikolog Alanur Özalp; Lojistik, ticari araç ve personel taşımacılık sektöründe çalışanlardan gelen cinsel sorulara içtenlikle cevap verdi. “Anı yaşayarak cinsel doyuma ulaşmak, hayatın en güzel tarafıdır” diyen Uzman Psikolog Özalp, bunun da hayatın doğal bir olayı olduğunu dile getirdi.

Hayatını renklendir!

ÇÖZÜM PROTEZ

SORU: 18 yaşından beri şeker hastasıyım. Zaman zaman sertleşme problemi yaşıyorum. 30 yaşındayım. Bu durum ömür boyu böyle sürecek mi? Şimdi bekârım ancak evlenmeyi düşünüyorum. Kız arkadaşıma bu durumu ne zaman ve nasıl açıklamalıyım?

CEVAP: Şeker hastalarında sertleşme problemi görülebilmektedir. Hekimler şeker hastası olan kişilere ve eşlerine, şeker hastalığının tedavisiyle birlikte çıkabilecek cinsel sorunlar konusunda da bilgi vermelidirler. Özellikle bu tür hastaların bir psikologla görüşmelerinin ruhsal hayatları açısından da önemi vardır. Tıp hızla ilerlemektedir. Sertleşme problemi psikolojik sorunları da beraberinde getirir. Şekere bağlı sertleşme problemi devam etse de, çeşitli tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Bu konuda etkili olan ilaçlar mevcut olmakla birlikte belli bir yaştan sonra ise sertliği sağlayıcı protezler önerilmektedir. Bu çareleri bir psikolog yardımıyla mutlaka tartışmalı ve bunlardan yararlanılmalıdır. Mutlu ve huzurlu yaşamak, şeker hastalarının da hakkıdır. Kız arkadaşına bir an evvel durumu uygun bir ortamda mutlaka açık ve net olarak anlatmalısın. Bu konuda kaygılanıyorsan, gel bu konuda sana yardımcı olalım.

İLİŞKİ ÖNCESİ CEVİZ YE!

SORU: Birleşme anının hem uzun sürmesini hem de fazla zevk vermesini isteyen bir erkeğim. Cinsel ilişkiden zevk alıyorum. Bu konuda kendimi daha fazla geliştirmek ve bilgi sahibi olmak istiyorum. Daha uzun ve zevkli saatler geçirmek için cinsel uyarıcılardan bahsedildiğini duydum. Bu tür uyarıcıları mı, yoksa doğal uyarıcı besinleri mi tercih etmem daha doğru olacaktır?

CEVAP: Cinsellik tat alınması için gerçekleştirilen doğal bir olaydır. Temiz, hoş, güzel yaşanmalıdır. İnsan bu konuda kendini yenilemeli, geliştirmelidir. Her güzel şeyde olduğu gibi, cinsellikte de pek çok güzel bilgiler öğrenilir ve her an daha güzel, değişik yolar keşfedilir. Yani insan bu konuda kendini sürekli geliştirebilir. Uzmanlar doğal besin şeklinde kullanılan ceviz gibi uyarıcıların daha sağlıklı olduğu konusunda hem fikirdirler.

ÖĞRENMEK İYİDİR!

SORU: İnternette cinsellik konularındaki web sitelerine bakıyorum. Arkadaşlarım ve ailem sapık diye üzerime geliyorlar. Bu konunun sapıklık olmadığını onlara nasıl anlatabilirim?

CEVAP: Her insan seks dergilerine ve web sitelerine bakabilir. Bu çok normaldir. Hatta belli yaşlarda bu ilgi daha da yoğunlaşabilir. Bu yoğunluk çok sağlıklı bir gelişmenin sonucudur. Bir süre, özellikle gençlik döneminde etkisini sürdürecektir. Her gençte ortak bir durumdur. Bu konuda bir şeyler görür veya bir şeyler yakalarlarsa paniğe kapılıp üzülmesinler.

SEKSİ RENKLENDİR

SORU: Ben 10 senelik evli bir kadınım. Eşim bu seneye kadar geri çekme yöntemini kullanıyordu. Şimdi prezervatif kullanmak istiyor. Prezervatif kullanmak istemesi hoşuma gitmiyor. Hatta bu konuda kavgalarımız oluyor. Ben eşimi sevmeme rağmen onu kırıyorum o da ilişkide bulunmuyor. Bu durumda ben onun ilişkiye girme teklifini istememe rağmen reddediyorum.

CEVAP: Çoğu kadın ilişkide prezervatif kullanıldığında sanki kocaları onları sevmiyor gibi bir fikre kapılıyor. Prezervatif kullanmanın sevgi ile bir ilişkisi yok. Ayrıca dışarı geri çekme yöntemi çok güvenli değildir. İlişkide rahat olamaz. İlişkide her iki tarafın da rahat ve gevşek olmaları önemlidir. Eşinize değişik prezervatifler alarak cinsel hayatınızı heyecanlandırın. Örneğin kokulu, çiçekli, üzeri resimli, şekilli veya rengi değişiklerini alarak hem eğlenin, hem de heyecanlı ve rahat bir seks yaşayın. Eğer siz eyleme katılırsanız, prezervatif konusundaki olumsuz tavrınız da ortadan kalkacaktır.

ÇOK GÜZEL BİR YÖNTEM

SORU: 15 yıllık evli, mutlu ve de çalışan bir bayanım. Biz cinsel ilişki olarak değişik pozisyon ve farklı yöntemlere seks hayatımızda yer veriyoruz. İlişkimizde özellikle oral ilişkinin çok özel bir yeri var. Hem eşim hem ben bu tür ilişkiden zevk alıyoruz. Bir sorun ortaya çıkabilir mi?

CEVAP: Hijyene dikkat edildiğinde oral seks yapmakta bir sakınca yoktur. Bu tür ilişkiler yaşamınızı renklendirir ve canlandırır. Eşler ilişkinin süresine, biçimine ve sayısına birlikte karar vermelidirler. Oral ilişkiyi kadın erkeğe, erkekte kadına yapabilir. Bu ilişki boşalma biçiminde olabildiği gibi ilişki öncesinde ön sevişme şeklinde de olabilir.

KORKMA RAHAT OL!

SORU: Eşimde cinsel ilişkiye girme korkusu var. İnternette cinsel sitelere bakmak ve CD izlemek bu korkuyu yenmesine yardımcı olabilir mi?

CEVAP: Cinsel ilişkiye girme korkusu genelde bayanlarda nadiren de erkekte olabilir. Bu, özel bir durumdur. Uzman bir psikolog olarak cinsel alanda eğitici nitelikteki CD ve web sitelerini asla önermiyorum. Bunun yerine; konulu, duygusal içerik taşıyan erotik CD'leri ve web sitelerinin izlenmesini önermekteyim. Her ne kadar bu alanda eğitici filmleri izleseniz de bunun tek başına yeterli olmadığını da belirtmemde fayda var. Vakit geçirmeden bir uzmandan yardım istemek en doğru hareket olacaktır. Ne zaman isterseniz, sizi ve eşinizi ofisimde ağırlayabilirim.