Güncel Haber
Giriş Tarihi : 30-08-2023 21:28   Güncelleme : 30-08-2023 21:30

Petlas, emin adımlarla!

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında olan Petlas, 2023'ün ilk yarısında doğru stratejileri ve yatırımları ile büyümesini sürdürdü. 2022’nin aynı dönemine göre cirosunu yüzde 34 oranında artıran Petlas, 7 milyar TL’ye ulaştı.

Petlas, emin adımlarla!

AKO Grup bünyesinde faaliyet gösteren, Türkiye lastik sektörünün Ar-Ge lideri Petlas, yılın ilk 6 aylık dönemine ait finansal değerlendirmelerde bulundu. 2023 yılında Petlas, 2022 yılının aynı dönemine göre cirosunu yüzde 34 artırarak 7 milyar TL’ye ulaştı. 2023 yılının 6 aylık döneminde ihracat rakamı ise 145 milyon dolar olarak gerçekleşti.

YATIRIMLARA DEVAM

2023’ün ilk altı ayında birçok çalışmaya imza atan Petlas, büyüme ivmesini sürdürmek için 20 milyon dolarlık akıllı depo yatırımları gerçekleştirdi. Ayrıca şirket, 360 milyon dolarlık yeni fabrika yatırımını da başlattı. Bununla birlikte 2023 yılı ilk yarısında 16 yeni ürün ve 248 yeni ebat geliştiren Petlas, bu süreçte 16 yeni savunma sanayi projesinde yer aldı. Ürün ve projelerinde sürdürülebilirlik odaklı çalışmalar yapan Petlas, bu bağlamda 2023’ün ilk altı ayında 38 bin 640 tonluk atık su geri kazanımı gerçekleştirdi. Tüm bu girişimlerle başarılı bir performans elde eden Petlas, sürdürülebilirlik yaklaşımıyla birlikte sektördeki öncü konumunu güçlendirdi. Petlas, GES için yapılan 19 milyon dolarlık dev yatırımıyla da öne çıktı. Bu yatırımın yanı sıra buhar üretimine yönelik 40 milyon dolarlık yeni nesil teknolojili akışkan yataklı kazan yatırımıyla birlikte devreye alınacak olan ara çekişli buhar türbini ile Petlas lastik pişirme için kullanılacak buhardan elektrik üretecek.

ÇALIŞMAYA DEVAM!

Büyüme sürecinden duyduğu memnuniyeti dile getiren AKO Grup Yönetim Kurulu Üyesi Safa Özcan,“Petlas olarak 2023 yılının ilk yarısında, firmamızın büyüme stratejilerini başarıyla sürdürdüğünü görmek bizim için gurur verici. Ar-Ge lideri olarak, Türkiye lastik sektöründe öncü bir rol oynamak ve ulusal prestijimizi uluslararası alanda da sürdürme yönündeki faaliyetlerimizi güçlü bir şekilde devem ettireceğiz. Bu bağlamda, sektörel çeşitliliği artırmak, teknolojik yeniliklere ayak uydurmak ve çevresel sürdürülebilirliğe katkıda bulunmak bizim için en önemli faktörler arasında yer alıyor. Türkiye ekonomisine katma değer sağlayacak, firmamızı hedeflerine doğru ulaştıracak yeni yatırımlar yapmaya ve projeler geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.