Güncel Haber
Giriş Tarihi : 22-09-2023 21:46   Güncelleme : 22-09-2023 21:46

Sedat Şahin, esnafa can simidi oldu

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, İstanbul’da özel halk otobüs esnafının finansman sıkıntısını çözeceklerini açıkladı. Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, “Otobüs işletmecilerinin araç yenilemelerinde kullanacakları kredi limitlerini arttırarak kolaylık sağlayacağız” dedi.

Sedat Şahin, esnafa can simidi oldu

İstanbul’da kent içi toplu taşıma hizmeti veren özel halk otobüs şirketlerinden Özulaş’ın yönetim kurulu başkanlık görevine getirilen Sedat Şahin, yönetim kurulu ekibiyle çalışmalara hızlı başladı. Özulaş’ın bir önceki dönem yönetim kurulu başkanı Göksel Ovacık’tan adeta şirketi enkaz halinde devralan Sedat Şahin, İlk icraatını araç yenilemelerinde sağlanacak kolaylıktan yana yaptı.

LİMİT ARTTIRILMALI

Sedat Şahin’i Özulaş’ta ziyaret eden Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, bakanlık olarak sağlayacakları kolaylıklarla özel halk otobüs esnafının yanında yer alacaklarını açıkladı. Özulaş’ta gerçekleşen toplantıda başkan vekilleri Bekir Uzun ile Fesih Yıldızlı da hazır bulundu. Toplantıda esnafın içerisinde bulunduğu durum ile ilgili bir sunum yapan Başkan Sedat Şahin, “İstanbul genelinde özel halk otobüsleri büyükşehir belediyesi adına çalışmaktadır. Her geçen gün ağırlaşan koşullar nedeniyle aylık hak edişlerimiz düzenli olarak alınamamaktadır. Gider kalemleri artarken, araç yenileme süreleri gelen esnafımız ciddi anlamda ekonomik sıkıntı yaşamaya başladı. Bugün araç yenilemesi için bankaya kredi için müracaat ettiğimizde, en düşük otobüs 5 milyon TL’den satışa sunulurken, kullandırılmak istenen ticari kredi limiti bir milyon TL’yi geçmiyor. Araç değişimi ve esnaf kefaret kredi limitleri bizleri zor duruma bırakmaktadır. Sizden bu konuda esnafımıza kolaylıklar getirmenizi talep ediyoruz” dedi.

“HER ZAMAN HAZIRIZ”

Konuya ilişkin Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan ise şöyle konuştu: “Özel halk işletmecileri olarak sizler belediye adına halkımıza hizmet veren güzide insanlarsınız. Sizlerin araç değişimlerinde bahsettiğiniz gibi kredi limitlerinin arttırılması yönünde bakanlık olarak ne yapılması gerekiyorsa, yapacağız. Bundan müsterih olun. Sedat Başkan, sizin şahsınızda İstanbul’daki tüm özel halk otobüs işletmecilerinin faydalanacağı bir kredi kolaylığı sağlayacağız. Hem kredi limitleri arttırılacak, hem de vade oranları uzayacak. Oluşturacağız kredi kolaylıkları İstanbul özelinde olacak. Vadelerde 120 ay ve faiz oranları da esnafı mutlu edecek şekilde olması yönünde ciddi çalışmalar yapacağız. Hatırlanacağı üzere özel halk otobüsü sektörü olarak daha evvel ücretsiz taşıma gelir desteği ve vergi indirimi talepleriniz oldu. Bizde bakanlık olarak bu konuda destek verdik. Vermeye de devam edeceğiz.”