Kara
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:24   Güncelleme : 13-11-2014 17:24

Para bol arkadaşlar bir gece ansızın gelebilirim

Karayolları bölge müdürlerine seslenen Ulaştırma Bakanı Yıldırım, ‘Yaz boyunca yollarda şantiyelerde olacağım.

Para bol arkadaşlar bir gece ansızın gelebilirim

Karayolları bölge müdürlerine seslenen Ulaştırma Bakanı Yıldırım, ‘Yaz boyunca yollarda şantiyelerde olacağım. Para bol arkadaşlar. Haber vermeden geleceğim. Bir gece ansısız gelebilirim. Arkadaşları işin başında görmek istiyorum. Bu yıl destan yazmanızı istiyorum’ ifadesini kullandı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yaz boyunca yollarda, şantiyelerde olacağını belirterek, “Haber vermeden geleceğim. Açıkça söylüyorum; ‘bir gece ansızın gelebilirim’ diyor ya şarkıda, ben de bir gece gelebilirim. Arkadaşları işin başında görmek istiyorum’ .

AJANDANIZDA BOŞ GÜN OLMASIN

Karayolları Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen, “Karayolları 60. Bölge Müdürleri Toplantısı’nda, “Ajandanızda hiç boş bir gün istemiyorum’ diyen Yıldırım, şöyle konuştu: “Bu 1 hafta içerisinde boş sayfa kalmayacak, hepsinin planları yapılacak. Neyi, ne yapacağınızı mutlaka günlük, saatlik, haftalık programlarla belirleyin. Bu yıl bir destan yazmanızı istiyorum. Karayollarının yarım asırlık tarihine bir not düşmenizi istiyorum. Yol yapmak yetmez, insanları yaşatmak zorundayız. Onun için mutlaka ve mutlaka vicdani azap çekmemek için tedbirimizi asla ihmal etmeyelim.’

TEŞKİLAT KANUNU YENİLENİYOR

Bakan Yıldırım, 1950 yılından bu yana yürürlükte olan teşkilat kanunu yenilediklerini bildirdi. Kanunun, TBMM’de ilgili komisyondan geçtiğini ve genel kurulda sıraya alındığını anlatan Yıldırım, emeği geçen herkese teşekkür etti. Karayolları çalışanlarının, bu kadar yoğun bir tempo içerisinde bir şeyi merak ettiklerini bildiğini ifade eden Yıldırım, “(Sayın Bakan, bütün bu işleri istiyor da bu nasıl olacak? Değirmenin suyu nereden gelecek?) diye soruyorsunuzdur’ .

EN BÜYÜK SORUN PLANLAMADIR

Karayolu çalışanlarından çok yüklenici firmaların temsilcilerinin sabırla, heyecanla kendisinden bu konuyla ilgili bir şeyler duymak istediklerini belirten Yıldırım, “Bir kaç gündür söylediğim bir şey var; para bol... Para bol arkadaşlar. Para yüzünden işleri geciktirmeyin. Bugüne kadar iş yaparken birinci sorunun para ğu asla düşünmedim. En büyük sorun planlamadır, projedir, hazır olmaktır. Para ondan sonra gelir’ diye konuştu. Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan kısıtlı personel, makine parkı ve finansman kaynaklarına rağmen kaliteden ödün vermeden çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

2 BİN 700 KM YOL HİZMETE AÇILACAK

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün bu yıl ki gerçek hedefinin 2 bin 780 kilometre bölünmüş yolu layıp hizmete açmak ğunu anlatan Cahit Turhan, 2012 sonuna kadar 22 bin 500 kilometre bölünmüş yol yapmayı amaçladıklarını ifade etti.


KUZEY VE GÜNEY İKİ DENİZİ BULUŞTURACAK


Bu yılki çalışmalarda asfalt kaplama işlerine hız verileceğini söyleyen Ulaştırma Bakanı Binail Yıldırım, kuzey güney hattıyla Türkiye’nin iki denizini birbirine buluşturacaklarını açıkladı. Otoyol ve bölünmüş yol konusunda 2010 hedefinin son 8 yılın rekoru olacağı bilgisini veren Yıldırım, 2 bin 700 km bölünmüş yolu layıp hizmete açacaklarını 2023 yılında 32 bin km ulaşacaklarını belirtti. Karayolu çalışanları olarak bu yıl hedeflere ulaşmak için 5 ay gibi kısa bir sürelerinin kaldığının altını çizen Ulaştırma Bakanı, bölge müdürlerine de uyanık olun mesajı verdi. Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan ise bölünmüş yollar sayesinde ölümlü kazaların azaldığını şu örnekle açıkladı: “Viranşehir Kızıltepe yolunda 2002 yılında 152 kazada 6 vatandaş hayatını kaybetti. Peyderpey yaptığımız bölünmüş yol çalışmaları sayesinde 2007 yılında 37 kaza, 2008 yılında 6 kaza meydana geldi.”

YOLLARIMIZIN ALBENİSİ YOK MAKYAJINI EKSİK BIRAKIYORUZ

Çok kısa sürede çok uzun yollar yaptıklarını söyleyen Yıldırım, bu yıldan itibaren yolların güzelliği için çalışacakları bilgisini verdi. Bakan Binali Yıldırım, “Yollarımızın albenisi olmuyor. Büyük işi yapıyoruz ama işin estetik tarafını makyajını eksik bırakıyoruz. O güzelim yollar ilk yıldan 20 yıllık yol görüntüsü oluyor. Bu konuda hassasiyet bekliyoruz. Karayollarını yeşillendirip güzelleştireceğiz.” şeklinde konuştu.

Türkiye’de 70 yılda 6 bin 101 kilometre otoyol ve bölünmüş yol yapıldığını kaydeden Binali Yıldırım, bunu 17 bin 473 km çıkarmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı. Yapılan yolların sadece Türk insanına değil aynı çevre ve komşu ülkelerde yaşayan 1 milyar 600 milyon nüfusa hizmet anlamına geldiğini ifade eden Bakan, “Bunun için Karadeniz sahil yolunu yaptık. Türkiye’yi doğusundan batısına kuzeyinden güneyine bölünmüş yollarla donatıyoruz. Vatandaşı birbirine kavuşturuyoruz buluşturuyoruz” diye konuştu.