Kara
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:27   Güncelleme : 13-11-2014 17:27

Trafikte her an, sorumlu davran!

Ulaştırma Bakanlığı koordinasyonunda, trafikte sorumluluk bilinci alanında çalışma yapan kurum ve kuruluşlar işbirliğinde, TÜVTURK’ün desteğiyle hayata geçirilen Trafikte Sorumluluk Hareketi’nin tanıtımı İstanbul’da yapıldı.

Trafikte her an, sorumlu davran!

Ulaştırma Bakanlığı koordinasyonunda, trafikte sorumluluk bilinci alanında çalışma yapan kurum ve kuruluşlar işbirliğinde, TÜVTURK’ün desteğiyle hayata geçirilen Trafikte Sorumluluk Hareketi’nin tanıtımı İstanbul’da yapıldı.

Kurum ve kuruluşların yanı sıra Scania’nın da araç desteği verdiği projenin ilk durağı Edirne olacak. TÜVTURK Genel Müdürü Naci Başerdem, proje kapsamında yer alacak TIR’ın 16 ili dolaşarak bölge halkına tanıtımlar yapılacağını aktardı.

Projenin kamuoyuna ilk kez duyurulduğu 4 Mayıs 2010 tarihinden bu yana yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verilen Kampanya Tanıtım Toplantısı’nda aynı da kampanya tanıtım filmleri de gösterildi.

Proje; Türkiye’de can ve mal kayıplarına yol açan en ciddi sorunlardan birisi olan trafik konusunda koruyucu önlemler alınması ve sorumluluk bilincinin geliştirilmesi amacıyla toplumda farkındalık yaratmak için hayata geçirildi.

TRAFİK GÜVENLİĞİNE ÖNEM VERİYORUZ

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, Türkiye’nin yıllardır en önemli problemlerinden birinin trafik kazaları ğunu söyledi. Bakanlık olarak trafik güvenliğine özel önem verdiklerini dile getiren Aydın, “Trafikte 3 ana unsur vardır. Bunlar yol, araç ve insandır. Yollarlımızı güvenli hale getirmek için; 6 bin küsur km olan bölünmüş yol uzunluğumuz 17 bin 474 km’ye çıkarttık. Araçların da güvenli olmalarını sağlamak için araç muayene istasyonlarının modernleştirilmesi projesini hayata geçirerek Avrupa’nın en modern ve ileri teknolojisine sahip muayene istasyonlarını kurduk. Bakanlığımız denetimi altında 192 sabit ve 71 seyyar istasyon ile araç muayene hizmeti verilmektedir. Araçlarımız bu sayede daha güvenli ve güvenilir olmaktadır.” .

Aydın, Trafikte Sosyal Sorumluluk Hareketi ile vatandaşların hem yaya hem de sürücü olarak trafikte daha bilgili ve bilinçli olmasını sağlamak için; trafikte güvenli taşıt hareketi, can dostları hareketi ve sorumlu vatandaş hareketi adlı üç temel başlıkta çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

KANAYAN YARA

TÜVTURK Genel Müdürü Naci Başerdem, “Trafikte Can Güvenliği konusunda koruyucu önlemler alınması ve sorumluluk bilincinin geliştirilmesi konularında toplumu bilgilendirmek birincil hedefimizdir” .

Trafik sorununun yıllardır Türkiye’nin kanayan bir yarası ğunu belirten Başerdem, “Sorunun temeline indiğimizde, çözümün ortak bir hareketten geçtiğine inanarak bu yola çıktık. Herkesin üzerine düşeni yapması ve sorumlu davranması halinde, çok kısa sürede arzu ettiğimiz hedefe ulaşacağımızdan hiç kuşkumuz yok” diye konuştu.

SORUMLU DAVRANMAYA DAVET

Toplantıda, Ezel Akay tarafından yönetilen ve projenin hedeflerine yönelik mesajlar içeren “Kaza” adlı kampanya ana tanıtım filmi ilk kez gösterildi. Trafikte herkesin bir sorumluluğu ğunu vurgulayan filmin seslendirmesi Osman Tan Erkır tarafından yapıldı. Filmde kullanılan Puccini’nin Nessun Dorma aryasını proje gönüllülerinden Ferhat Göçer seslendirdi.

Ana filmin yanı sıra projeye gönüllü destek veren Kenan İmirzalıoğlu, Kenan Işık ve Hepsi Grubu’nun rol aldıkları 3 kısa film ile 3 animasyon film gösterildi. Tüm filmler, önümüzdeki dönemde farklı mecralarda kamuoyuyla buluşacak.