Kara
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:29   Güncelleme : 13-11-2014 17:29

Trafikte sorumlu davran!

Ulaştırma Bakanlığı koordinasyonunda, kurum ve kuruluşlar işbirliğinde hayata geçirilen “Trafikte Sorumluluk Hareketi” projesi tüm hızıyla devam ediyor.

Trafikte sorumlu davran!

Ulaştırma Bakanlığı koordinasyonunda, kurum ve kuruluşlar işbirliğinde hayata geçirilen “Trafikte Sorumluluk Hareketi” projesi tüm hızıyla devam ediyor. İstanbul’dan start alan proje TIR’ının 9’uncu il durağı Diyarbakır .

Trafikte Sorumluluk Hareketi projesi yetkilileri, Diyarbakır’da Mega Center alışveriş merkezinin önünde kurdukları stantta vatandaşlara uygulamalı olarak Trafikte dikkat edilmesi gereken önemli konuları aktardı.

Ulaştırma Bakanlığı, Sanayi Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Erzincan Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu, TÜRKAK, Türk Muayene İstasyonu ile Scania’nın araç desteği verdiği proje kapsamında vatandaşlar bilinçlendiriyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan proje yetkilileri, “Diyarbakır’a 9. il olarak gelinmiştir. Buraya geliş amacımız ise; Trafikte somut bir hareket olan güvenli taşıt kullanmaktır. Yani araç içerisinde alacağımız bir takım güvenlikler, emniyet kemerinin takılı olması, uykulu ve alkollü iken taşıt kullanılmaması, aracın muayenelerinin ında yapılması, hem bunları konuşarak ve kemerlerin takılması ve takılmaması durumunda oluşacak durumların uygulamalı olarak gösterilmesi için böyle bir organizasyonu hazırladık. Aynı da her gittiğimiz yerlerde Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu tarafından uzman eğitimciler tarafından trafikle ilgili slaytlar gösterisi ve anlatımları gerçekleştirilmektedir. Alanda bulunan dört tane cihazımız var. Bunlar: Emniyet Kemeri simyetörümüz, piskoteknik cihazımız, alkol gözlüğü, sekvey ğimiz iki tekerlekli bir aracımız var bununda kask takarak bisiklet ve motosiklet gibi zevkle kullanacağımız bir araç ğunu göstermek. Buradaki amacımız toplumumuzun araç kullanırken biraz daha dikkatli olmalarıdır” açıklamasında bulundular.

Öte yandan Diyarbakır halkı uygulamalara yoğun katılım göstererek projeye destek verdi.

Mehmet ÜSTÜNDAŞ – Diyarbakır