Kara
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:29   Güncelleme : 13-11-2014 17:29

Alkollü sürücüye rekor ceza!

Amerika’nın Teksas eyaletinde 9’uncu kez alkollü olarak otomobil kullanırken yakalanan Bobby Stovall’a mahkeme çok tartışılacak bir ceza verdi.

Alkollü sürücüye rekor ceza!

Amerika’nın Teksas eyaletinde 9’uncu kez alkollü olarak otomobil kullanırken yakalanan Bobby Stovall’a mahkeme çok tartışılacak bir ceza verdi. Hakim “Toplum güvenliğini tehlikeye atıyorsun” ği Bobby Stovall’ı müebbet hapse mahkum etti.

ABD’nin Teksas eyaletinde bir kişi, dokuzuncu kez alkollü araç kullanma suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Kararı veren mahkeme, Bobby Stovall’ın (54) defalarca ceza almasına rağmen kendini değiştirmek için hiçbir çaba sarfetmediğini gerekçe gösterdi.

Stovall, son olarak geçen ay alkollüyken kullandığı arabayla şerit değiştirdiği sırada çarptığı aracın sürücüsünü ağır yaralamıştı. Yapılan testlerde, kanındaki alkol oranının yüzde 0.32, yani yasal limitin 4 katının üstünde ğu ortaya çıkmıştı.

Alkollü araç kullanmanın yanı sıra hırsızlıktan da sabıkalı ve suç dosyası epeyce kabarık adamın ömür boyu hapis cezasına çaptırılması tartışmalara yol açtı. Bazı avukatlar, cezanın çok ağır ğunu savunurken, bazıları da Stovall gibi alkolik bir adama yeniden şans tanınmaması gerektiğini düşünüyor.

Savcı John Bradley, “O birini öldürmeden biz onu içeriye attık” diyerek kararı savundu. Avukat Lawrence Taylor ise alkolizmin hastalık ğunu belirterek, öncelikle tedavi görmesi gerektiğini söyledi. 

www.ulasimgazetesi.com