Kara
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:29   Güncelleme : 13-11-2014 17:29

Ticari araç sürücüleri dikkat, Hata yapan yandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ticari araç sürücülerinin trafik kurallı ihlalini önlemek amacıyla “Alo Trafik Hattı”nı hizmete soktu.

Ticari araç sürücüleri dikkat, Hata yapan yandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ticari araç sürücülerinin trafik kurallı ihlalini önlemek amacıyla “Alo Trafik Hattı”nı hizmete soktu. Yeni uygulama sayesinde minibüs, taksi, dolmuş, halk otobüsleri, servis minibüsleri, okul servisleri ve kamyonlar ile ilgili şikayetler “1530” a kısa mesajla iletilebilecek.

Son günlerde meydana gelen trafik kazaları gündemde yerini korurken İstanbul Büyükşehir Belediyesi yeni bir uygulama başlattı. Buna göre artık şikâyetler hem kısa mesaj yoluyla hem de 153 Alo Beyaz Masa hattına iletilebilecek.

Sistemle ilgili belediyeden yapılan açıklamada şöyle denildi: “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı toplu ulaşım hizmetlerinde sorunların giderilmesi, vatandaşların yönetime katılım, denetim yapması ve şikâyetlerini bildirmesi için cep telefonlarından kısa mesaj hattını hizmete soktu. İstanbul trafiğinde; minibüs, taksi, dolmuş, halk otobüsleri, servis minibüsleri, okul servisleri, kamyonlar ile ilgili şikâyet ve öneriler için Alo Beyaza Masa 153 hattı cep telefonlarından kısa mesaj hattı olarak da kullanılacak. Vatandaşlar tüm operatörlerden 1530 kısa mesaj numarasını yazdıktan sonra şikâyet, yer, plaka belirterek isterlerse isimlerini de yazarak kısa mesaj ile iletebilecekler. Beyaz Masa’ya gelen mesajlar Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kısa sürede değerlendirilerek gerekli yasal işlemler yapılacak.”