Hava
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:30   Güncelleme : 13-11-2014 17:30

En büyük yolcu uçağı İstanbul’a geldi

Avrupa’nın üçüncü büyük sivil havacılık fuarı haline gelen Airex, rekor katılımla kapılarını açtı.

En büyük yolcu uçağı İstanbul’a geldi

Avrupa’nın üçüncü büyük sivil havacılık fuarı haline gelen Airex, rekor katılımla kapılarını açtı. Türkiye’ye ikinci kez gelen 853 yolcu kapasiteli A380, Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı.

İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu’nda düzenlenecek fuara dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus A380’in yanı sıra 45 uçak ve helikopter katılıyor.

Fuarda, Türkiye’ye ikinci kez gelen olan 853 yolcu kapasiteli A380, iniş öncesinde de alçak geçişle Atatürk Havalimanı'nı selamladı. Toplam 5 saat fuarda kalacak A380, saat 18.00'de şirketin ana merkezi olan Fransa'nın Toulouse şehrine dönecek.

Özel uçak ve helikopter pazarında en yeni modeller fuarda işadamlarıyla buluşuyor. Global XRS, Falcon 7X, Gulfstream G450 gibi uzun menzilli uçakların yanı sıra orta ve giriş sınıfında çok sayıda iş jeti, turboprop uçak ve helikopter Airex'te yerini aldı. 10.00-18.00 saatleri arasında gezilebilecek ve 3 Ekim’e kadar açık kalacak fuarda, geçmişte ğu gibi satış anlaşmaları imzalanması bekleniyor.

Türkiye’nin havacılıkta büyümesinin Airex’e yansıdığını söyleyen organizatör Mint Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Feyzan Erel, “A380’in İstanbul’a gelmesi, sivil pazarda katılımın yüksekliği Türkiye’nin havacılıkta ilerlemesinin önemli bir göstergesi” . Bu yılki fuarda özellikle yolcu uçağı pazarında hareketli günler yaşanacak.

Özel uçak ve helikopter pazarında en yeni modeller fuarda işadamlarıyla buluşacak. Uzun menzilli uçakların yanı sıra orta çok sayıda iş jeti ve helikopter geliyor.