Lojistik
Giriş Tarihi : 04-04-2024 12:02   Güncelleme : 04-04-2024 12:02

Rota yeniden oluşturuldu

Almanya başta olmak üzere Batı Avrupa’daki, fabrikaların Doğu Avrupa’ya taşınması, lojistikte ana rotaları da değiştirdi. Batu Logistics Genel Müdürü Efe Göktuna, “Almanya-Türkiye hattında yoğun parsiyel taşımalar yapan bir marka olarak Doğu Avrupa bölgesinde yeni yatırımlara yöneldik” dedi.

Rota yeniden oluşturuldu

Avrupa ülkelerinde sanayi tesisleri yeniden yapılandı. Yeni düzene göre Batı’daki sanayi tesisleri, Doğu’ya kaydı.  Üretimin doğuya kaymasıyla birlikte lojistik rotaları da değişti. Türkiye’den Avrupa Ülkeleri’ne mal sevkiyatı yapan firmalarda ilgili noktalarda depolama ve dağıt ağı oluşturdu.

ÇÖZÜM ÜRETİYOR

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Batu Logistics Genel Müdürü Efe Göktuna, “Doğu Avrupa rotamızı güçlendirerek Polonya, Macaristan, Slovakya ve Çekya’da altyapımızı büyüttük. Özellikle hızlı ve acil yükler için ideal çözüm olan Speedy Van servisimizle taleplere yanıt veriyoruz” dedi.

ALANINDA UZMAN

Kara yolu taşımalarının yanında hava, deniz yolu ve talebe göre intermodal çözümleriyle de hizmet sunduklarını dile getiren Göktuna, şöyle konuştu: “İthalat taşımalarında kara yolu ekspres taşıma çözümleri çok talep gördü. Otomotiv yedek parça, kimyevi ürün ve kolili tekstil yanı sıra hızlı tüketim ürünlerinin taşınmasında güçlü bir deneyime sahibiz. Müşteri taleplerimiz doğrultusunda uzman ekibimiz ile çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

PARTNERİ DE GÜÇLÜ

“Artık yükü yalnızca zamanında teslim etmek yetmiyor” diyen Efe Göktuna,, “Güçlü network bağlantılarınız yoksa, araçlarınızı istediğiniz verimde yürütemezsiniz. Şirket olarak Avrupa’da oldukça yaygın bir ağ ile çözümler üretiyoruz. Bu durum da bizi aracı konumdan çıkartıp oyuncu forwarder yapıyor” ifadesini kullandı.