Lojistik
Giriş Tarihi : 05-03-2024 21:18   Güncelleme : 05-03-2024 21:18

Lojistik, kadının adıdır!

Türkiye’nin taşıyıcı ekonomik gücü lojistik sektöründe kadın çalışan sayısı, her geçen gün artmaya devam ediyor. Eds-Log Global Logistics sahibi Aleyna Işık, “Kadınların en rahat çalıştığı sektörlerden birini lojistik oluşturmaktadır. Lojistik sektöründe kadının adı da yeri de fazlasıyla var” dedi.

Lojistik, kadının adıdır!

Lojistik sektörü dünya genelinde büyümesini sürdürüyor. Küresel lojistik pazar büyüklüğü 2023 yılında 10,68 trilyon dolar olarak hesaplandı. Türkiye'de lojistik sektörünün hacmi yaklaşık 52 milyar dolar. E-ticareti ile lojistik sektörü öngörülenin daha da üstünde büyümeye başladı. Türkiye, 2023 yılında yayınlanan Lojistik Performans Endeksi Raporu'na göre en yüksek puana sahip ülkeler arasında 10’uncu grupta yer aldı.

İŞÇİ İKEN PATRON OLDU

Üniversiteden mezun olduktan stajyer olarak lojistik sektörüne giriş yapan Aleyna Işık, kısa süre sonra Eds-Log Global Logistics şirketini kurarak kadının gücünü ortaya koydu. Işık, “Sektöre ilk başladığımda üst yöneticilerim; Lojistik alanına girersen bir daha çıkamazsın. Çok yorucu ve stresli bir iştir. Ya başından vazgeç, ya da hiç vazgeçemezsin diye beni uyardı.  Bunu ilk duyduğumda biraz korkmuş, stresli bir işin içine girdiğimi düşünmüştüm. Aslında bu kısmen doğrudur. Fakat bu cümlenin anlamı, lojistiğin insanda bir tutku haline geldiğidir. Bunu zamanla anladım. İşimi severek yapmaktayım ve kendi şirketimi de bir müddet sonra kurdum ve çalışmalarıma aralıksız devam ediyorum. Sektördeki kadınlarımıza tavsiyem: doğru bildikleri yoldan asla sapmasınlar ve lojistik alanda kendilerini geliştirerek zirveye çıksınlar” dedi.

KADINLAR BÜYÜTÜR

“Lojistiğin her zaman geçerli bir meslek olacağını gördüm. Bu alanda da ilerlemeye devam ediyorum” diyen Aleyna Işık, konuşmasına şöyle devam etti: “Üniversite hayatına adım atmam ile birlikte eş zamanlı olarak lojistik alanında iş hayatına atıldım. Kendimi geliştirebileceğim programlara, sertifika bazlı etkinliklere yoğunluk gösterdim. Sektörümüzdeki yabancı dilin öneminden dolayı bu alanda eğitim aldım. Eğitim dönemimde sektörel bazda kendimi geliştirmek için yoğun bir tempoda çalıştım. Üniversite hayatımda kendimi bu kadar geliştirmek için çabalamasaydım çalışma hayatımda daha çok zorlanacaktım.” Lojistik sektörünün başarılı kadınlarla daha büyüyeceğini vurgulayan Işık, kadınların idealleri için çabalamasının şart olduğunu söyledi.