Lojistik
Giriş Tarihi : 13-03-2024 13:02   Güncelleme : 13-03-2024 13:02

DHL Express de onaylandı

Lojistik şirketlerinden DHL Express Türkiye, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge merkezi olarak onaylandığını duyurdu. İstanbul Havalimanı’ndaki genel müdürlük binasında yer alan merkez, hızlı hava kargo taşımacılığı sektöründe rakiplerinden bir adım önde.

DHL Express de onaylandı

Hızlı hava kargo taşımacılığı alanında faaliyet gösteren DHL Express Türkiye’nin Ar-Ge Merkezi onaylandı. Şirketin dijitalleşme stratejisinin en önemli adımlarından biri olan Ar-Ge Merkezi, hızlı hava kargo taşımacılığı sektöründe ilk olma özelliği taşıyor. Aynı zamanda DHL Express Avrupa ülkeleri arasında Ar-Ge Merkezi kapsamında kurulan ilk Dijital Dönüşüm Ofisi de burada yer alıyor.

VERİMLİLİK ARTI

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan DHL Express Türkiye Genel Müdürü Volkan Demiroğlu, Ar-Ge proje çıktılarının ürüne dönüşmesini sağlayarak hizmet verdikleri firmalara katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Demiroğlu, “Sektördeki öncü rolümüzü teknolojik gelişmelerde sürdürüyoruz. Dijitalleşme her zaman en büyük yatırım alanlarımızdan biri oldu. Türkiye’de yaptığımız yatırımlar sayesinde lojistik teknolojisi açısından dünyanın çok ilerisindeyiz. 135 milyon Euro’luk bir yatırımla hayata geçirdiğimiz 42 bin metrekarelik bir alanımız var. Yatırım bedelinin yüzde 30’unu teknolojik altyapıya harcadık. Burada sektörümüzde dünyada ilk niteliği taşıyan otomatik ayrıştırma sistemi ile entegre otomatik depolama ve raflama sistemini kurduk. Türkiye’nin ilk tam otomasyona sahip X-ray sistemi sayesinde saatte ayrıştırılan gönderi sayısı 5 katına çıktı. Müşteri ve çalışan deneyimi ile operasyonel verimlilik stratejilerimizi yapay zeka ile farklı boyutlara ulaştıracağız” ifadesini kullandı.