Lojistik
Giriş Tarihi : 14-02-2024 16:35   Güncelleme : 05-03-2024 21:07

Güç birliği yaptı!

Türkiye’nin lojistik şirketlerinden Bulung Logistics, İspanyol firmalarından Marcotran ile ortak taşıma anlaşması yaptı. Yapılan anlaşma kapsamında Bulung Logistics, Fas taşımalarında kapasitesini artırarak Türkiye hattında yıllık yükleme hedefini 60 bine çıkartı. Şirketin Türkiye Genel Müdürü Savaş Kasap, “Fas- İspanya- Portekiz- Fransa- Türkiye pazarında 2 bin araç ve ekipmanla hizmet vereceğiz” dedi.

Güç birliği yaptı!

İntermodal ve kara yolu taşımalarıyla öne çıkan Bulung Logistics, Türkiye ile Fas- İspanya- Portekiz- Fransa taşımalarında pazar payını büyüttü. Şirket, Fas, İspanya, Portekiz ve Fransa’da depoları ve özmal araç filosu bulunan İspanya’nın en büyük küresel lojistik firmalarından Marcotran ile partnerlik anlaşması yaptı.

SÜRELER KISALDI

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Bulung Logistics Türkiye Genel Müdürü Savaş Kasap, Fas ve Türkiye’nin dış ticaret hacminin yıllık 4,4 milyar dolar olduğunu dile getirdi. Kasap, sadece iki ülke arasındaki ithalat- ihracat taşımalarından değil, Türkiye ile Fas- İspanya- Portekiz- Fransa taşımalarından da daha çok pay almak istediklerini vurguladı. Kasap, “Lojistik altyapımızı güçlendirmek için yeni partnerlik anlaşması imzaladık. Bahsi geçen ülkelerde depo ve araçlarıyla yaygın bir lojistik ağı bulunan, Marcotran ile güç birliği yaptık. Böylece bu hatlarda büyük bir operasyon kapasitesine ulaştık. Şunda Fas’tan en küçük parsiyel yükleri bile 12 gün içinde Türkiye’ye kapıdan kapıya teslim etmeye başladık. İspanya’dan itibaren kullandığımız ekspres kara yolu servislerimizle bu süreyi 8-10 güne düşürebiliyoruz” ifadesini kullandı.

HİZMETLER ARTTI

Savaş Kasap, konuya ilişkin yaptığı açıklamasına şöyle devam etti: “Fas- İspanya- Portekiz- Fransa- Türkiye hattında haftalık düzenli servislerle hizmet veriyoruz. Güçlü bağlantılarımız sayesinde hızlı ve sorunsuz bir taşıma süreci sunmaya başladık. Bu ülkelerdeki gümrükleme ve depolama süreçlerinde de müşterilerimizin işlerini kolaylaştırdık. Bulung Logistics olarak Afrika’da Fas’ın ardından önce diğer Kuzey Afrika ülkelerine, sonrasında ise sahra altı Afrika ülkelerine hizmet vermeyi planlamaktayız. Fas’ın Tanger Limanı’ndan Ro-Ro ile İspanya’nın Algeciras Limanı’na taşımalarımız var. Oradan kara yolu ile Fransa’nın Sete Limanı’na, ardından yine Ro-Ro ile Yalova’ya ulaşıyoruz. Diğer alternatif rotamızda Fas’tan İspanya’nın Valencia şehrine, oradan Sete Limanı’na gidiyoruz veya Cebelitarık’a ve ardından demir yolu ile Zaragoza, sonra Sete Limanı’ndan Ro-Ro ile Türkiye’ye geliyoruz. Ayrıca Fas’tan İspanya ve Fransa’ya geçiş yaptıktan sonra, aktarmasız kara yolu ile Türkiye’ye süper ekspres taşımalar yapıyoruz.”