Lojistik
Giriş Tarihi : 13-03-2024 15:17   Güncelleme : 13-03-2024 15:17

Beklentiler değişiyor!

Uluslararası entegre lojistik şirketi Boltas, müşteri merkezli bakış açısıyla iş süreçlerini ve gelecekteki adımlarını yeniden dizayn etti. Şirketin Satış ve Pazarlama Direktörü Müge Karahan, “geleceğin müşterisi” kavramına odaklanmaları sayesinde, markalara en iyi deneyimi sunduklarını açıkladı.

Beklentiler değişiyor!

Lojistik şirketlerinden Boltas, gelecek yapılanmasını müşteri merkezli bakış açısıyla oluşturdu. Müşteri deneyimini en üstte tutarak hareket eden şirket, teknolojiyi ve özel ölçümleme metotlarını kullanarak iş süreçlerini de yeniden dizayn etti.

VERİMLİLİK ARTIYOR!

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Boltas Satış ve Pazarlama Direktörü Müge Karahan, küresel belirsizliklerden kaynaklı navlun dalgalanmalarına karşı proaktif hareket ettiklerini dile getirdi. Müşterilerinin ihtiyaçlarına göre özel çözümler geliştirdiklerini ifade eden Karahan, bu sayede de onların rekabet gücünü arttırdıklarını söyledi. Karahan, “Sektörde rekabet için kullanılan geleneksel uygulamaların verimliliği azaldı. Tedarik zinciri problemleri, sürücü eksikliği, ihracat - ithalat dengesizlikleri ve yükselen maliyetler de buna eklenince müşterilere en iyi deneyimi sunmanın önemi artıyor” ifadesini kullandı.

SAÇA GÖRE TARAK!

Karahan, müşteri tavsiye oranını tespit etmek için NPS ölçümlemeleri yaptıklarını açıkladı. “Müşterilerimizin bizden beklentisinin yalnızca taşıma olmadığının farkındayız” diyen Müge Karahan; sektörden sektöre farklılaşabilen, esneyebilen, sektörlere göre dizayn edilebilen lojistik çözümlere odaklandıklarını dile getirdi. Karahan, “Aldığımız her pozitif dönüş, ofis çalışanlarımızdan saha çalışanlarına kadar motivasyon kaynağı oluyor. Lojistik, teknik ekipmanların ön planda olduğu ancak insan kaynağının etkin kullanıldığı bir alan. Müşterilerimizden aldığımız her geri bildirimi, en iyi şekilde değerlendirerek yeni çözümler geliştiriyoruz” dedi.

MÜŞTERİ NE İSTİYOR?

Karahan, lojistik sektöründe zamanında teslimatın artık tek başına yeterli olmadığına dikkati çekerek şöyle devam etti:  “Geleceğin müşterisi ne bekliyor? Geleceğin müşterisi, daha fazla kişiselleştirme yani lojistik hizmetlerin kendi ihtiyaçlarına hızla uyarlanmasını istiyor. Daha fazla şeffaflık ve hesap verebilirlik bekliyor. Kendisi için hazırlanan yol haritasına hâkim olmak istiyor. Artık markalar, sürdürülebilir ve çevre dostu çözümler görmek istiyor. Boltas olarak Salesforce ile müşteri deneyimini ileri safhaya taşıyoruz. Müşterilerimizle aynı yöne bakabilmek, başarımızın temel anahtarını oluşturuyor.”