Kara
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:34   Güncelleme : 13-11-2014 17:34

Türkiye’de üretiliyor, 5 ülkeye ihraç ediliyor

Nano teknoloji sayesinde Türkiye’de ilk defa bor ve elması bir araya getiren ETA Madeni Yağ firması, Nano Borx adlı ürünü ihraç etmeye başladı.

Türkiye’de üretiliyor, 5 ülkeye ihraç ediliyor

Nano teknoloji sayesinde Türkiye’de ilk defa bor ve elması bir araya getiren ETA Madeni Yağ firması, Nano Borx adlı ürünü ihraç etmeye başladı. Araçlar için enerji içeceği özelliği taşıyan Nano Borx’in, araçlarda yaklaşık yüzde 30 performans artışı ve yüzde 20 yakıt tasarrufu sağladığı iddia ediliyor.

İlk etapta iç pazar odaklı üretimine başlanan Nano Borx’in Hollanda ve Kazakistan başta olmak üzere 5 ülkeye ihracat yaptığı bildirildi. Gelecek Nano şirketinin Genel Müdürü Aydın Baran, “Türkiye, bu zenginliğini iyi kullanabilirse enerji ve teknoloji alanında dünya devi olabilir. Şu an Nano Borx’te 6 çeşit ürünümüz var. 2011 yılında 5 milyon dolar yatırımla ürün çeşidimizi 130’a çıkaracağız. Bu yatırımla 200 kişiye istihdam sağlayacağız” .

Kazakistan, Hollanda, İran, Almanya ve ABD’ye satışına başlanan Nano Borx, TÜBİTAK MAM’da geliştirilip, Ankara’da ETA Madeni Yağ fabrikalarında üretiliyor. Türkiye’de ilk defa elmas ve bor madenini nano teknolojiyle birleştirdiklerini dile getiren Aydın Baran, Haziran 2010’da piyasaya sürdükleri ürünün, 6 ayda Türkiye genelinde bin 750 satış noktası ve 12 ana bayiye ulaştığını söyledi.

Ürünlerinin aracın sesini azalttığı ve egzoz emisyon değerlerinde yüzde 34 azalma sağladığı için çevreci ğunun altını çizen Aydın Baran, “Enerji içeceği gibi araçlara ekstra performans ve tasarruf imkânı sunuyoruz” açıklamasını yaptı. Baran, Türkiye’de ilk defa ürünlerinin Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK) lisansıyla pazara sunulduğunu da sözlerine ekledi.