Kara
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:35   Güncelleme : 13-11-2014 17:35

İlk yetkili Dijital Takograf servisi DAF-Tırsan

DAF-Tırsan Otomotiv A.

İlk yetkili Dijital Takograf servisi DAF-Tırsan

DAF-Tırsan Otomotiv A.Ş., T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından yetkilendirilen ilk takograf kalibrasyonu servisi . Bu yetki ile DAF-Tırsan Otomotiv A.Ş.’nin İstanbul-Samandıra, İstanbul-Hadımköy, Gaziantep ve Ankara lokasyonlarında dijital takograf aktivasyonu ve kalibrasyonu hizmetleri verilmeye başlandı.

DAF-Tırsan Otomotiv A.Ş. Pazarlama Yöneticisi Haluk Özen, gerekli kontrol ve test cihazlarını alarak ekipman donanımlarını ladıklarını ve 4 şubelerinde de işlem yapacak personelin VDO firmasından eğitim aldığını bildirdi.

Haluk Özen, 20.01.2011 tarihi itibarı ile dijital takograf aktivasyonu ve kalibrasyonu hizmeti vermeye başlayan DAF-Tırsan servislerinin bu alanda yetkilendirilen ilk servis olmanın haklı gururunu yaşadığını belirtti. İlk dijital takograf aktivasyonu işlemi DAF-Tırsan Otomotiv A.Ş. Ankara şubesinde, Türktrust firmasından Proje ve İş Geliştirme Sorumlusu Şehnaz Çörtoğlu ve İmren Altepe, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği–STAUM Temsilcisi Cihan Korucu ve VDO Firması Ankara Temsilcisi Ferhat Korkmaz’ın katılımlarıyla ÖNTUR Nakliyat’a ait bir araca gerçekleştirildi.

Türkiye’nin de taraf ğu, Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Yapan Taşıtlarda Çalışan Personelin Çalışmalarına İlişkin Avrupa Anlaşması (AETR) hükümleri çerçevesinde, 3,5 tondan ağır yük taşıyan ve 9 yolcudan fazla (sürücü dâhil) yolcu taşıyan ticari araçlarda kullanılmak üzere; Dijital Takograf uygulaması 16 Haziran 2010 tarihi itibariyle zorunlu hale gelmişti.