Kara
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:36   Güncelleme : 13-11-2014 17:36

Ticari araç şoförlerine zorunlu eğitim

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu, şoför hatalarından meydana gelen trafik kazalarını asgariye indirmek için harekete geçti.

Ticari araç şoförlerine zorunlu eğitim

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu, şoför hatalarından meydana gelen trafik kazalarını asgariye indirmek için harekete geçti. Başta İstanbul, Ankara, İzmir ve Eskişehir olmak üzere 20 büyük ilde ticarî araç sürücüleri yeniden eğitimden geçirilecek.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF), sürekli artan trafik kazalarına karşı harekete geçti. Yeni bir eğitim projesini başlatan federasyon, 20 büyük ilde ticari taşıt sürücülerine eğitim verecek.

Kazaların temel sebebinin eğitimsizlikten kaynaklandığını belirten TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, şoförlerin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi projesini 10 Şubat’ta Eskişehir’den başlatacaklarını açıkladı. 20 ilde çeşitli larda yapılacak 7’şer saatlik eğitim seminerlerinde halkla ilişkiler, sürücü psikolojisi ve trafik sorunları konularında açıklamalarda ve görüş alışverişinde bulunacaklarını kaydeden Apaydın, trafikte dikkati artırmak için de çalışacaklarını dile getirdi.

Toplu taşıma imkânlarından yeterince faydalanılmadığından dert yanan Apaydın, alternatif olarak deniz, demiryolu ve havayolunun da aktif olarak kullanılması gerektiğini söyledi. TŞOF Başkanı Apaydın, “Ne şehir içinde ne de şehirlerarası yollarda toplu taşıma araçlarından yeterince faydalanmıyoruz” . Deniz araçları, uçak, tren gibi toplu taşıma araçları kullanıldığı takdirde karayollarında bu sıklıkta kazalar olmayacağını aktaran Apaydın, şunları söyledi: “Yük ve yolcuların yüzde 95’i devlet karayollarında taşınıyor. Oysaki Türkiye’nin üç tarafı denizlerle çevrili. Deniz taşımacılığına önem verilmeli, hızlı tren projeleri lanmalı. Bunlarla birlikte şoförler sürekli eğitimden geçirilmeli ve SRC belgelerine mutlaka kriter getirilerek, her önüne gelene verilmemelidir.”