Kara
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:36   Güncelleme : 13-11-2014 17:36

Eski araçlarda vergi artışı yolda

Enerji Verimliliği Strateji Belgesi’nde çevre dostu küçük motorlu araçlara vergi teşviki getirilmesi, trafikte 15 yılını doldurmuş eski araçların vergisinin ise kademeli olarak artırılması öngörülüyor.

Eski araçlarda vergi artışı yolda

Enerji Verimliliği Strateji Belgesi’nde çevre dostu küçük motorlu araçlara vergi teşviki getirilmesi, trafikte 15 yılını drmuş eski araçların vergisinin ise kademeli olarak artırılması öngörülüyor. Maliye Bakanlığı’nın karşı çıktığı vergi düzenlemesinin hayata geçmesi için Enerji Bakanlığı ısrarlı.

Enerji Bakanlığı koordinasyonunda, enerjide tasarruf sağlamak ve dışa bağımlılığı azaltmak için ‘Enerji Verimliliği Strateji Belgesi’ hazırlandı. Belgede akaryakıt tüketimini azaltmak için çevre dostu küçük motor hacimli araçlara vergi teşviki öngörülüyor.

Mevzuatta yapılacak değişikliklerle emisyon seviyesi düşük araçlara MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) indirimi, yakıt pilli ve elektrikli hibrit araçlara da MTV ve ÖTV muafiyeti planlanıyor. 15 yaş üzeri araçlara ise kademeli MTV artışıyla içerisinde bu araçların trafikten çekilmesi amaçlanıyor.

Enerji Bakanlığı koordinasyonunda kamu, özel ve sivil toplum kesimlerinin işbirliğiyle yapılan çalışmalar sonunda ‘Enerji Verimliliği Strateji Belgesi’ oluşturuldu. Kamuoyuna duyurulan Strateji Belgesi kısa süre içerisinde nihai hali verilerek Yüksek Planlama Kurulu (YPK) onayına sunulacak. Onayla birlikte enerjide verimlilik dönemi başlayacak. Konuyla ilgili yapılan toplantıya Enerji Bakanlığı yetkililerinin yanı sıra Maliye ve İçişleri Bakanlığı, TOBB, Mühendisler Odası, Hazine gibi kurumların temsilcileri katıldı.