Kara
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:38   Güncelleme : 13-11-2014 17:38

Şile’de ulaşım alt yapısı güçleniyor!

Şile Belediye Başkanı Mimar Can Tabakoğlu, yapımına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlanan İstanbul – Şile bölünmüş otoyolu çalışmalarında önemli mesafe kat ettiklerini açıkladı.

Şile’de ulaşım alt yapısı güçleniyor!

Şile Belediye Başkanı Mimar Can Tabakoğlu, yapımına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlanan İstanbul – Şile bölünmüş otoyolu çalışmalarında önemli mesafe kat ettiklerini açıkladı. Başkan Tabakoğlu, “Yargı sürecinin sonuçlandırılmasıyla beraber gecikmiş durumdaki çalışmalarımız başladı ve açıklanan tarihte çalışmalar lanacak” .

2012 yılında lanması hedeflenen çalışmalar, Ömerli kavşak yapımı ile devam ediyor. Ömerli kavşağında yapılan çalışmalarla İstanbul-Şile otoyolu köprü kavşak üzeriden verilecek. İnşaatı devam eden köprülü kavşak ile otoyolda seyreden araçların daha güvenli ve seri şekilde ulaşım yapabilmeleri hedefleniyor.

“Köprülü kavşağın altında da bir döner kavşak yapılacak ve dönüşler bu kavşak aracılığıyla sağlanacak” diyen Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, İstanbul-Şile bölünmüş otoyol projesinin içerisinde yer alan Ömerli kavşak çalışmasının bitirilmesiyle otoyolun bu noktasında kazaların önüne geçileceğini kaybetti. Tabakoğlu, “Bu sayede de daha sağlıklı ve güvenli bir ulaşım sağlanacak” açıklamasını yaptı.

Hedeflerinin alt yapıyı güçlendirerek bölgeye ulaşımı kolaylaştırmak ğunu dile getiren Şile Belediye Başkanı Mimar Can Tabakoğlu, “İstanbul’un yükselen yıldızı Şile’dir. Doğa ve denizle bütünleşen ilçemizin kesintisiz ulaşımı için alt yapı çalışmalarına büyük önem veriyoruz ve bu doğrultuda da projeleri hayata geçiriyoruz. Ömerli kavşak çalışmasının lanmasının ardından Nisan ayı içerisinde Meşrutiyet kavşak çalışmasına başlanacak. Çalışmalar Ömerli batı kavşağı ve Paşaköy alt geçidinin yapımı ile sona erecek. 2012 yılında Şile-İstanbul bölünmüş otoyolu lanmış olarak hizmet vermeye başlayacak” diye konuştu.