Kara
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:39   Güncelleme : 13-11-2014 17:39

Trafik çilesine navigasyonlu çözüm

Uydu aracılığı ile adres bulmayı kolaylaştıran navigasyon cihazları, GSM baz istasyonu ve internet yardımıyla trafiğe de çözüm olacak.

Trafik çilesine navigasyonlu çözüm

Uydu aracılığı ile adres bulmayı kolaylaştıran navigasyon cihazları, GSM baz istasyonu ve internet yardımıyla trafiğe de çözüm olacak. Dünya navigasyon pazarında yüzde 42 paya ulaşan Tomtom’un Tüketici Ürünleri Departmanı Genel Müdürü Corinne Vigreux, “Avrupa’da ğu gibi Türkiye’de de trafiğe geliştirdiğimiz teknoloji ile çözüm sunmak istiyoruz” .

Tomtom’un dört kurucu ortağından Peter-Frans Pauwels ile Corinne Vigreux, şirketin global satış etkinliğine katılmak için Türkiye’ye geldi.

Corinne Vigreux, “Bu alanda dünyada lideriyiz. 75 ofisimiz var. Birçok ülkede birinci durumdayız ve Türkiye’de de lider olmak istiyoruz. Türkiye ekonomisine paralel olarak pazarın büyüdüğünü gözlemliyoruz. Biz de bu pazardan payımızı almak istiyoruz. Avrupa’da trafik sıkışıklığını yüzde 5 azaltma iddiamızı gelişmiş sistemimizle Türkiye’de de sürdüreceğiz. Arabaların yüzde 10’una navigasyon cihazı kullandırmayı başarırsak, trafik sıkışıklığı da yüzde 5 azalacak” açıklamasını yaptı.

Tomtom Kurucu Başkanı ve Teknolojiden Sorumlu Başkanı Peter-Frans Pauwels ise “Artık sürücülere trafikte yol durumu hakkında da sürekli bilgilendirmede bulunmak istiyoruz. Hatta trafikte seyrederken ulaşacakları noktaya hızlı gitmeleri için yol tercihinde karar vermelerini kolaylaştıracak bilgiler sunacağız” değerlendirmesini yaptı.

Tomtom, 3 yıl önce harita şirketi Teleatlas’ı 2,8 milyar Euro’ya satın almıştı. Şirketin haritalarında Türkiye’nin tümü kapsama alanına girmiş durumda. Ancak sokak detayları İstanbul ve Ankara dışında çok detaylı değil. Şirket, diğer illerde de detaylı harita çalışmaları yapıyor.