Kara
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:40   Güncelleme : 13-11-2014 17:40

Başbakan söz verdi: Akaryakıtta ÖTV düşecek!

Taksicilerle bir araya gelen Başbakan Erdoğan ve Başkan Topbaş, taksici esnafının sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Başbakan söz verdi: Akaryakıtta ÖTV düşecek!

Taksicilerle bir araya gelen Başbakan Erdoğan ve Başkan Topbaş, taksici esnafının sorunlarını ve taleplerini dinledi. Topbaş, ‘Call Center’ sistemiyle taksicilikte modern bir yapılanmaya gideceklerini anlattı. Erdoğan ise, yakıtta ÖTV’nin kademeli olarak ineceğinin müjdesini verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlediği toplantıda taksicilerle bir araya geldi.

DERDİNİZ, DERDİMİZDİR

Toplantıda taksicilere hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’daki taksi esnafıyla bir araya gelmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. “Taksici esnafının derdi bizim derdimizdir. Şoför kardeşimin meselesi bizim meselemizdir. Her türlü sorununuz, sıkıntınız, emin olun, bizim sorunumuzdur, bizim sıkıntımızdır” diyen Başbakan Erdoğan, 1985’ten bugüne, direksiyonu başında saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden 105 kişiyi rahmetle yad ettiğini söyledi.

İstanbul gibi devasa bir şehirde, böylesine büyük bir metropolde taksicilik yapmanın, taksici esnafı olmanın ne kadar meşakkatli ğunu çok iyi bildiğini vurgulayan Erdoğan, taksicilerin her sabah, eşlerinin, çocuklarının, anne babalarının hayır duasını alarak yola çıktıklarını, akşam geç saatlere kadar, bazen sabahlara kadar direksiyon salladıklarını ve bin bir güçlük içinde evlerine ekmek götürme mücadelesi verdiklerini anlattı.

ÖTV KADEMELİ OLARAK İNECEK

Taksicilere, “Unutmayın, hatalı sollama öldürür, hatalı oylama süründürür” diye seslenen Başbakan Erdoğan, ekonomide iyileşme devam ettikçe her kesimin üzerindeki vergi yükünü azalttıklarını, süreç içinde şartlar, imkânlar elverdikçe, yakıtta ÖTV miktarını da kademe kademe düşüreceklerini, taksicilerin yakıt masrafını da en aza indireceklerini müjdeledi.

Kamuya olan borçların yapılandırılmasıyla ilgili bir düzenleme yaptıklarını da hatırlatan Erdoğan, “Vergi ve SGK borçlarıyla alakalı, tahakkukta bir yığılma ciddi miktarda. Bunu bir ay süreyle uzattık ki bu tahakkukun yapılmasına yönelik bir rahatlama meydana gelsin ve bununla ilgili yarın bu yayınlanacak ve süreç başlayacak, bir ay daha uzatılmış oluyor” diye konuştu.

Taksici ehliyeti konusunda, şoförlerin can güvenliği noktasında, Büyükşehir Belediyesi, valilik, emniyet müdürlüğü ve hükümet olarak federasyonla irtibat halinde klarını ve bu sorunlara da hep birlikte çare ürettiklerini belirten Erdoğan, “Biz şunu çok iyi biliyoruz; taksicileri huzurlu olan bir kent, güvenli bir kenttir, huzurlu bir kenttir. İşte onun için her meselenizi yakından takip edecek, bugüne kadar çözdüğümüz meselelere yenilerini ekleyeceğiz” şeklinde konuştu.

İSTANBUL TAKSİLERİYLE ANILACAK

Toplantıda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da taksilerin İstanbul için önemine dikkat çekerek, belediye olarak taksicilere eğitim verdiklerini hatırlattı. Call Center kurarak taksilere bir düzen getireceklerini, her türlü güvenlik tedbiri ile elektronik takip sisteminin bulunacağı yeni taksilerin İstanbul’u Londra gibi taksileriyle anılan bir şehir haline getireceğini aktaran Başkan Kadir Topbaş, şunları kaydetti;

“Yeni taksi alımında ÖTV kaldırılırsa daha büyük ve daha kaliteli taksiler alınır. Taksicilerimize eğitim veriyoruz. Modern ve geniş taksiler alınırsa daha kaliteli bir hizmet sunulur. Bir rekabet ortamı oluşturulur. İnanıyorum ki bu çalışmalarımızla gelecekte İstanbul da Londra gibi modern ve güvenli taksilerinde bahsedilen bir şehir haline gelecek.”

Başbakan Erdoğan, konuşmaların ardından sahnede bulunan ve eskiden Kasımpaşa bölgesinde taksi olarak kullanılan 34 RTE 54 plakalı 1946 model araca bindi.