Kara
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:41   Güncelleme : 13-11-2014 17:41

Sit oturmak değil, yaşatmak demek

Körfeze Tüp Geçit projesine Sit alanını tehdit edeceği için karşı çıkanlara cevap veren Ulaştırma eski Bakanı Yıldırım, “Sit, otur demek değil.

Sit oturmak değil, yaşatmak demek

Körfeze Tüp Geçit projesine Sit alanını tehdit edeceği için karşı çıkanlara cevap veren Ulaştırma eski Bakanı Yıldırım, “Sit, otur demek değil. Tarihimizi koruyarak yaşatmaktır” .

İzmir’in projesi tüp geçit için tartışmalar başladı. Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Ticaret Borsasında düzenlenen Tarım Zirvesi toplantısından sonra, gazetecilerin söz konusu projeyle ilgili sorularıyla karşılaştı.

Yıldırım, Mimarlar Odası’nın tüp geçit projesin fonksiyonel olmadığı ve sit alanlarını tehdit edeceği yönündeki görüşleriyle ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine, “Projenin detayları kamuoyu ile paylaşıldığında endişeler giderilecek. Biz İzmir’in bugününü değil, geleceğini planlıyoruz. Bir yerde sit olması demek hiçbir şey yapılmaması anlamına gelmez. Sit, ‘otur’ demek değil, değerlerimizi, kültürümüzü, tarihimizi koruyarak yaşatmak demektir” .

Tüp geçit projesinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu tarafından ‘benim projem’ diye sahiplenildiğinin sorulması üzerine de Yıldırım, “Ne zararı var? her proje gündeme gelince birileri ‘Benim Projem’ der. Onun da projenin sahibi olması İzmir’in zararına değil, faydasına. Önemli olan projeyi sahiplenmek değil, gerçekleştirmektir” diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi’nin kendisinin yapmak istediği tramvay projeleriyle ilgili de kendilerinden onay istendiğini ifade eden Yıldırım, bunlardan birinin onaylandığını, diğeriyle ilgili işlemlerin devam ettiğini söyledi.