Hava
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:41   Güncelleme : 13-11-2014 17:41

İzmir’e uçak fabrikası kurulacak!

Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, Hollandalı Foker firmasından ortak fabrika kurma teklifi aldıklarını açıkladı.

İzmir’e uçak fabrikası kurulacak!

Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, Hollandalı Foker firmasından ortak fabrika kurma teklifi aldıklarını açıkladı.

Dünyanın en köklü uçak şirketlerinden biri olan Fokker’in teklifini değerlendirmeye aldıklarını belirten Binali Yıldırım, anlaşma sağlandığı takdirde de fabrikanın İzmir’de kurulacağı müjdesini verdi.

Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti: Fokker, küçük ve orta gövdeli jetler yapıyor. Bombardier ve ATR gibi… Firmanın yapım teknolojisini getirmesi kaydıyla özel tasarım uçakları üretmeye başlayacağız.”

Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, gündemle ilgili açıklamalarda da bulundu. Yıldırım, “Seçim sonrası ilk iş İzmir’e çağrı merkezi ve dijital arşiv kuracağız. CHP’nin seçim çalışmalarını Başkan Kocaoğlu yürütüyor. Belediyenin tramvay projesiyle ilgili ciddi endişeler taşıyorum. Belediyenin istediği üç yeni metro hattıyla ilgili herhangi bir sıkıntı yok. Hızlı tren işini ortak yaptık ama Aziz Bey bizden bahsetmiyor. Başkan Kocaoğlu, ‘Genel seçimlere beni karıştırmayın’ diyor ama CHP seçimini İzmir’de bana göre Aziz Kocaoğlu yürütüyor” açıklamasını yaptı.

Binali Yıldırım, “Kordon’a ve Karşıyaka’ya sahilden tramvay yapılması konusunda endişelerim var. Belediyenin beklediği ‘olur’ verilmek üzere. Ama İzmir’li bunu tartıştı mı acaba? Şu viyadüklü yolu Kordon’dan geçmesin diye limanda kestik. Şimdi Kordon ile sahil arasına böyle bir tren hattı yapılacaksa o bizim bu yaptığımız ne işe yaradı? Sahile tramvay projesi kentte tartışıldı mı? Başkan Aziz Kocaoğlu, Aralık ayında Ulaştırma Bakanlığı’na Kordon ve Karşıyaka’ya sahilden tramvay yapma talebiyle başvurdu ve onay istedi. Bu projeyle ilgili endişelerim var” şeklinde konuştu.