Kara
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:41   Güncelleme : 13-11-2014 17:41

Jandarma, karayolunda göz açtırmıyor!

Turizm sezonunun açılmasıyla birlikte harekete geçen Jandarma trafik ekipleri, tur otobüslerini mercek altına aldı.

Jandarma, karayolunda göz açtırmıyor!

Turizm sezonunun açılmasıyla birlikte harekete geçen Jandarma trafik ekipleri, tur otobüslerini mercek altına aldı. Turistik noktalara yakın yerlerde 7 gün 24 saat nöbet tutan ekipler, ehliyet ve ruhsat ile birlikte rehberlerinde vizesini kontrol ediyor.

Antalya Rehberler Odası ve Turizm Şoförleri Derneği’nin sık sık dile getirdiği kaçak rehber ve şoför sorunları için kurumlar harekete geçti. Karayolları ile kent merkezi girişlerinde; SGK ve emniyet güçlerinin yanı sıra jandarma ekipleri denetimleri başlattı. 7 gün 24 saat belli noktalarda konuşlanan ekipler, turistlerin güvenliği ve kayıt dışı rehberliğe karşı denetimler gerçekleştiriyor.

Özellikle Jandarma Trafik ekipleri, durdurdukları tur otobüslerinde ehliyet, ruhsat, rehber vizeleri başta olmak üzere araçla ilgili belgeleri kapsayacak şekilde geniş çaplı incelemeler yaparken, SGK görevlileri de araç personelinin sosyal güvenlik haklarının olup olmadığını denetliyor.

Denetimlere Turizm Şoförleri Derneği yönetimi de destek verdi. Dernek yöneticileri, kontrol aracı ile haftanın belirli günlerinde kendi çapında illegal durumlara karşı denetimler gerçekleştirip, ilgili kurumlara durumu bildiriyor.

Turizm Şoförleri Derneği Başkanı Orhan Kayabaşı “Turizmden tüm Antalya besleniyor. Bundan gelecek yarar da, zarar da herkesi aynı ölçüde etkiler. Yasa dışı işlerin önüne geçilerek ilerde çıkabilecek olumsuzluklar engellenmiş olur” .

Ulaşım Gazetesi