Kara
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:42   Güncelleme : 13-11-2014 17:42

KYT Mevzuatı kitabı sektörle buluştu

Karayolu yolcu taşımacılığı alanında hizmet veren sektör mensuplarının başvuru kaynağı olacak kitap 5 bin adet basılarak Mercedes-Benz Türk AŞ sponsorluğunda sektör mensuplarına ulaştırıldı.

KYT Mevzuatı kitabı sektörle buluştu

Karayolu yolcu taşımacılığı alanında hizmet veren sektör mensuplarının başvuru kaynağı olacak kitap 5 bin adet basılarak Mercedes-Benz Türk AŞ sponsorluğunda sektör mensuplarına ulaştırıldı.

Kitapta Karayolu Taşıma Kanunu, Yönetmelikteki Yolcu Taşıma Düzenlemeleri, İlgili Genelgeler, D4 Yetki Belgeleri Özel Bilgileri yer alıyor. Karayolu taşımacılığı alanının duayen isimlerinden Dr. Zeki Dönmez, tarafından hazırlanan kitap açıklamalı ve güncel bilgileri ile bu alanda büyük bir ihtiyaca cevap veriyor.

Dr. Zeki Dönmez’in 2003 yılında kabul edilen Karayolu Taşıma Kanunu, Yönetmeliği ile bu alana yönelik sunduğu üçüncü kitap, olma özelliğini taşıyan Karayolu Yolcu Taşımacılığı Mevzuatı, değişiklikleri işlenmiş Kanun ve Yeni Yönetmelik ile bir bütünlük içeriyor. Kitapta şehirlerarası tarifeli yolcu taşımacıları, turizm taşımacıları, Y Belgeleri yani D4 belgeli olarak tanımlanan taşımacılar, tüm merak ettikleri sorulara cevap bulabilecekler. Karayolu Yolcu Taşımacılığı Mevzuatı kitabının tüm yurt genelinde otogarlarda, otobüs kooperatif noktalarında, taşımacıların merkezlerine, Ulaştırma Bakanlığı ve tüm bölge müdürlüklerine dağıtımı devam ediyor.

Dr. Zeki Dönmez, neden sadece karayolu yolcu taşımacılığı mevzuatı kitabı hazırladığına yönelik sorulara kitapta yazdığı önsözde cevap veriyor: “Kapsama yeni alınan taşımalarla ilgili özel düzenlemelerde dahil olmak üzere sadece yolcu taşımacılarına ilişkin düzenlemelerin konu edildiği bir kitap hazırlanmasının faydalı hatta gerekli ğunu düşünüp, bu amaçlarla bu kitabı hazırlayarak tüm ilgililere sunmak istedik.”

Dr. Zeki Dönmez, taşımacılara yönelik bu tür bir sosyal sorumluluk projesi içinde yer alarak sponsor olan ve böylece bu alana çok önemli katkılar sağlayan Mercedes-Benz Türk’e teşekkür ettiğini söyledi.

Dr. Zeki Dönmez, sadece karayolu yük taşımacılığı alanına hitap eden kitabının çalışmasını da lamış durumda. Çok yakında karayolu yük taşımacıları da merak ettikleri sorulara ve mevzuatta yer alan düzenlemelere yönelik başvuru kitaplarına kavuşacaklar.

Dr. Zeki Dönmez, sektör mensuplarıyla sanal ortamda www.zekidonmez.com adlı internet sitesi ile buluşmaya, sorularına cevap vermeye devam ediyor. Kitaptan edinmek isteyen sektör mensuplarının www.zekidonmez.com internet adresine firma unvanları, yetkili kişi veya firma sahibi, adres ve telefon bilgileri ile başvurabilirler. Ayrıca sektör mensupları kitabı, 0534 639 17 60 numaralı telefondan da isteyebilirler.