Kara
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:43   Güncelleme : 13-11-2014 17:43

Antalya’nın Delik Deşik Yolları

Antalya; Türk turizminin başkenti… Baş döndüren doğal güzellikleri var.

Antalya’nın Delik Deşik Yolları

Antalya; Türk turizminin başkenti… Baş döndüren doğal güzellikleri var... Dünyanın gözü burada!.. Her yıl milyonlarca turist geliyor, şehri ziyaret ediyor!.. Söylediklerim hep duyduğumuz klişeleşmiş sözler. Antalya’yı öven, şehrin önemini belirten ifadeler. Kısaca Türkiye için çok değerli bir şehir.

Bu kadar güzel ve önemli bir şehrin yolları maalesef çok kötü!.. Burası vizyon şehri. Türkiye’ye gelen milyonlarca turist birçok şehri görmüyor. Ama %80’i Antalya’yı görüyor. Antalya’nın yollarında, sokaklarında geziyor. Tabii ki yolların halini de görüyor. Avrupa’da görmedikleri delik yolları burada görüyorlar. Bu yollar ara yol falan değil. Şehrin içindeki ana yollar.

Birde şu yönden bakalım. Kendi ülkelerinde bu tür manzaraları göremezler. Burada bunları görerek kendi ülkelerinin değerini anlıyorlar. Türkiye’yi az gelişmiş ülke olarak görüyorlar. Sonrada AB kriterleri olarak karşımıza çıkıyorlar. Sonuç ortada. Hala AB kapısında dileniyoruz.

Bu aralar billboardlar da belediyenin reklamlarını görüyorum. Kendilerini övüyorlar. Bir reklam şöyle: “Antalya bilir, çalışan belediyeyiz.” Aynı yazıyı İngilizce olarak da yazın, sonrada gelen turistlere havaalanında anket yapın. Bakalım sonuç ne çıkacak. Hadi yapın. Sizin değerlendirmenizi turistler yapsın. Sonrada objektif şekilde basına açıklayın. Böyle billboardlara yazmakla olmuyor bu işler. İş yapın iş. Size reklamla kendinizi övmeniz için oy vermediler. Herkes yollardan şikâyetçi!.. Millet yola çıkmaya korkar .

Bir Adana şarkısı vardı. “Adana’nın yolları taştan
Şimdi de Antalya şarkısı yazalım. “Antalya’nın delik deşik yolları, yar yandım aman
Her halde en uygun Antalya şarkısı bugünler için budur.

Muhterem Görünmez
STDM Yön Kur Üyesi