Hava
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:44   Güncelleme : 13-11-2014 17:44

THY’de fıkra gibi uygulama!

Trabzon’dan Ankara’ya gidecek olan avukat ‘uçuş yasağınız var’ gerekçesi ile uçaktan indirildi.

THY’de fıkra gibi uygulama!

Trabzon’dan Ankara’ya gidecek olan avukat ‘uçuş yasağınız var’ gerekçesi ile uçaktan indirildi. İlginç gelişmeler bundan sonra yaşandı.

Sabah'ın haberine göre; avukat, bir polis memuru ve bir uçuş görevlisi hakkında suç duyurusunda bulundu. Ankara Barosu avukatlarından Halil Canbolat, Trabzon'dan Ankara'ya gidecek olan THY uçağına bindi. Ancak, iddiasına göre yanına gelen görevli, "uçuş yasağı" bulunduğunu söyleyerek inmesini istedi.

Bu yasakla ilgili mahkeme kararı olup olmadığını soran ve varsa isteyen Canbolat, görevlilerin zorluk çıkarmaması yönündeki ısrarı ve "Bize havalimanı polisi M.D. tarafından sözlü bilgi verildi" şeklindeki açıklaması üzerine uçağın merdivenlerine yöneldi.
Bu sırada uçağa binen bir kadın yolcuyu gören ve biletini alarak koltuk numarasına bakan Canbolat, kendi numarası ğunu görünce, yerinin başkasına satıldığını iddia ederek görevlilerle tartıştı.

YERİMİ BAŞKASINA SATMIŞLAR

Karakola götürülen Canbolat'ın iddiasına göre, komiser ğunu söyleyen ancak polis memuru ğu belirlenen M.D., "Siz telefonda konuşurken gitmeyeceğinizi duydum. Bu nedenle THY görevlisi S.D.'ye, 'O yolcu gitmeyecek, onun yerine birini alabilirsiniz' m. Yanlışlık , kusura bakmayın" .

Bu ifadeler üzerine şaşkına dönen Canbolat, Trabzon Cumhuriyet Savcılığı'na M.D. ve S.D. hakkında suç duyurusunda bulundu. Polis memurunu, Emniyet Müdürlüğü'ne de şikayet etti. Savcılık ve emniyet müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlattı.

Yaşadıklarına inanamadığını söyleyen Canbolat, "Başkasını göndermek için beni hile yoluyla uçaktan indirdiler. Bu işin peşini bırakmayacağımı söyleyince bir sonraki uçakla göndermek istediler. Ama kabul etmedim" diye konuştu.

Canbolat, havalimanı kamera kayıtlarını ve uçağa biniş kartını delil olarak sundu. Ayrıca anonsların da kaydının alınmasını istedi.