Hava
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:54   Güncelleme : 13-11-2014 17:54

Bursa’ya yolculuk artık 15 dakika!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, deniz otobüs seferlerinin ardından uçak seferlerini de başlatmaya hazırlanıyor.

Bursa’ya yolculuk artık 15 dakika!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, deniz otobüs seferlerinin ardından uçak seferlerini de başlatmaya hazırlanıyor. Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik- Haliç arasında hizmet verilmesi planlanan deniz uçak projesi ile yolculuğu 15 dakikaya indireceklerini açıkladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ulaşım yelpazesine karayolu, demir yolu ve deniz yolunun ardından şimdi de havayolunu ekliyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Seabird Havayolları Şirketi ile ortak projeye imza atarak deniz uçak seferlerini hayata geçirecek. 19 kişilik uçaklarla Gemlik’ten Haliç’e uçuş seferleri düzenlenecek.

Yer hizmetlerinin verileceği Gemlik İskelesi üzerindeki iki binanın Büyükşehir Belediyesi'nce kiralandığını ve binalardaki bakım çalışmalarının Burulaş tarafından yapıldığını açıklayan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Recep Altepe, “Onaylarla ilgili çalışmalar landığında en geç bir ay içinde seferleri başlatmış olacağız.19 kişilik uçaklarla Gemlik’ten 15-20 dakikalık bir yolculukla Haliç’e ulaşılacak. Haliç zaten İstanbul’un merkezi, oradan istediğiniz her noktaya ulaşmak mümkün. Yolcularımızın Gemlik’e ulaşımı ve İstanbul dönüşü kent merkezine bağlantıları ile ilgili hazırlıklarımız da sürüyor. Deniz uçağı seferlerinin şimdiden hem Gemlik’e hem de Bursa’mıza hayırlı olmasını diliyorum” .