Kara
Giriş Tarihi : 06-06-2016 01:43   Güncelleme : 06-06-2016 01:43

TOFED Başkanı Özcan, Uganda ve Kenya’ya gitti

İş dünyasının önde gelen temsilcileri, Cumhurbaşkanlığı nezdinde gerçekleştirilen ziyaretler kapsamında Uganda ve Kenya'ya çıkarma yaptı. 31 Mayıs- 2 Haziran 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen resmi ziyaretlere, karayolu yolcu taşımacılığını temsil etmek üzere TOFED Başkanı Birol Özcan da katıldı.

TOFED Başkanı Özcan, Uganda ve Kenya’ya gitti

T.C. Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) organizasyonu ile düzenlenen ziyaretlere 150’yi aşkın Türk iş dünyası temsilcisi katılarak Uganda ve Kenya’daki fırsatları keşfetti.

131 MİLYON DOLAR İHRACAT

Türkiye’den Kenya’ya yapılan ihracatın 2015 yılı itibarıyla 131 milyon dolara çıktığını belirten DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, söz konusu ülkelere başlıca ihracat kalemlerinin karayolu taşıtları için aksam ve parçaları, traktör ve un gibi ürünler ğuna dikkat çekti. Vardan, sözlerine şöyle devam etti: Kenya’ya en çok mal satan ülke neden Türkiye olmasın? Bugün Kenya’da 40 Türk işletmesi faaliyet gösteriyor. İnşaat malzemesi, otel ekipmanları, halı, elektronik eşya, deri, kozmetik, restaurant işletmeciliği, un sanayi, mobilya sektörlerinde Kenya’da varlık gösterebiliyorsak diğer sektörlerimizin de potansiyeli var demektir."

2. EL ZEYBEKÇİ’NİN GÜNDEMİNDE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde gerçekleştirilen ziyaretlere karayolu yolcu taşımacılığı sektörü adına TOFED Başkanı Birol Özcan katıldı. Devlet protokolü ve işadamlarına özellikle 2. el otobüs ihracatı konusunda bilgi verdiğini belirten Özcan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin konuya çok sıcak baktığını dile getirdi. Özcan; “Ekonomi Bakanı’mız Nihat Zeybekçi’ye 2. el otobüs ihracatı ile ilgili hazırladığımız dosyayı sunduk ve 8 yaş üstü 5 bine yakın otobüsü ihraç edebilmemiz halinde hem otobüs üreticilerinin hem de filo yenilemelerinin önünü açmış olacağımızı aktardık. Konudan haberdar ğunu belirten Sayın bakanımız Zeybekçi, konuya çok sıcak baktığını belirterek gerekli çalışmaların yapılması için yardımcılarına talimat verdi” .

BAKANLIĞIN KAPISI HER ZAMAN AÇIK


Türkiye Otobüsçüler Federasyonu isminin başına Türkiye kelimesinin, Başbakan Binali Yıldırım’ın Ulaştırma Bakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise Başbakan ğu 2005 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile getirildiğini de hatırlatan Özcan; “DEİK ile seyahatlerimiz ve bakanlarımız ile görüşmelerimiz devam edecek. Sayın Zeybekçi, bakanlık kapısının TOFED’e her açık ğunu belirterek, bizi Ankara’ya davet etti. Önümüzdeki hafta konuyu daha detaylı görüşmek ve yeni Ulaştırma Bakanımız Ahmet Arslan’a hayırlı olsun demek için Ankara’da olacağız” bilgisini paylaştı.