Kara
Giriş Tarihi : 10-11-2016 12:22   Güncelleme : 10-11-2016 12:22

3. Köprü Alibeyköy Terminali’ni bitiriyor

İSPARK'a ait Alibeyköy Terminali 3. Köprü'nün açılışıyla birlikte zor günler yaşayacağa benziyor. Otobüslerin uzayan güzergâhı neticesinde terminalin eski verimliliği kalmadı. Yüksek kira ve indirme-bindirme ücretleri, otobüsçüye ek maliyetler getiriyor. Bir çok firma terminalden ayrılmaya hazırlanıyor.

3. Köprü Alibeyköy Terminali’ni bitiriyor
HABER MERKEZİ
 
Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün 26 Ağustos 2016’da yapılan açılışının ardından otobüs ve kamyonların mecburi istikameti haline geldi. Bayrampaşa Otogarı’ndan kalkan bir otobüs 140 kilometre fark ve 1 saat 10 dakikalık kaybıyla Anadolu Yakası’na varabiliyor. Bu kilometre farkı ve kaybıyla birlikte köprü ve yan yollardan kesilen ücretler otobüsçüye ek maliyetler getiriyor.
 
Halk dilinde 3. Köprü diye bilinen Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılmasından en büyük zararı ise Alibeyköy Terminali yaşıyor. Otobüs işletmecileri terminalin bir özelliğinin kalmadığını belirtiyor. Ayrıca pahalı olan kiralar nedeniyle kârsız ticaret yaptıklarını söylüyorlar. 3. Köprüden yol alan otobüslerin Alibeyköy Terminali ile mesafe farkından dolayı, otogar verimsiz hale geldiği belirtiliyor.
 
Terminaldeki bir çok firma, indirme-bindirme işini Alibeyköy’den kaldırdı. Yalnızca yazıhanelerle hizmet ediyorlar. Pamukkale Turizm’in terminalden çekilmesinin ardından Metro Turizm ve birkaç büyük firmanın da yakında terminalden ayrılması bekleniyor. Bazı firmalar da Alibeyköy Terminali’nin yüksek kiralarını ödeyemediği için terminalin işletmecisi İSPARK tarafından yazıhanelerden çıkarıldı. Otobüsçü, Halkalı – Mecidiyeköy Metro hattının açılmasının ardından Alibeyköy’ün canlanacağını ancak, yine de indirme ve bindirme yapmanın çok pahalı ğunu vurguluyorlar.