Kara
Giriş Tarihi : 05-01-2017 15:03   Güncelleme : 05-01-2017 15:03

Parayı veren düdüğü çalıyor!

İstanbul’da kentiçi toplu taşıma hizmeti veren İstanbul Otobüs A.Ş. bünyesindeki Erguvan renkli otobüslerin sorunlarının tartışılıp çözüm önerilerinin aranması için Çalıştay düzenlendi. Çalıştay adı altında düzenlenen toplantı da; işletmecinin sorunundan ziyade sendikaya üye olunmasının istemesi gündeme damgasını vurdu.

Parayı veren düdüğü çalıyor!

İBB Mecidiyeköy Kültür Merkezi’nde Özel Halk Otobüs İşletmecileri ve Sendikası (ÖHBİS) sponsorluğunda halk otobüs çalıştayı düzenlendi. Etkinliğe İSTOD Başkanı Zakir Uzun ve Halkçılar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Yangöz ile birlikte çok sayıda Erguvan renkli otobüslerin işletmecisi katıldı.


Saygı duruşuna müteakip hepbirlikte İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan toplantıda ÖHBİS Başkanı Hüseyin Özbek, sendikayla ilgili uzunca bir sunum yaptı. Kurdukları sendikaya esnafın üye olması gerektiğinin altını çizen Hüseyin Özbek, “Ben bugüne kadar derneklere karşı hep uzak mesafeli durdum ama bugün gördüm ki birlikte olunduğu daha güzel işler başarılabiliyormuş. En son kurulan bizim sendikamız ile birlikte sektörde 3 sendika var. İkinci kurulan sendikayı kapatacağız, buradan bunun sözünü veriyorum. Esnafı hakkını araması için ÖHBİS’e üye olmaya davet ediyorum” .

Kısa birer konuşma da İSTOD Başkanı Zakir Uzun ve Halkçılar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Yangöz yaptı. Uzun, sektörde yaşanan mevcut sorunlar ve bunlara yönelik çözüm önerileri konusunda görüş bildirirken, Yangöz’de sorunların asıl kaynağı olarak bir araya gelip ortak bir noktada buluşamayan şirket yöneticilerini gösterdi.