Kara
Giriş Tarihi : 28-03-2017 13:56   Güncelleme : 28-03-2017 13:56

Aracını paylaş, trafiği rahatlat

WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler liderliğinde İTÜ Magnet’te, Robin Chase'in Katılımı ile Ulaşımda Akıllı ve İnovatif iş Modelleri Konferansı düzenlendi. Akıllı ulaşım ve sürdürülebilir şehirler için teknolojik ve yatırımsal çözümlerin paylaşıldığı etkinlikte yatırımcılar, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları büyük ilgi gösterdi.

Aracını paylaş, trafiği rahatlat

Öncü ulaşım girişimi Zipcar’ın kurucusu, Peers Inc. kitabının yazarı, WRI'ın yönetim kurulu üyesi, Times dergisi tarafından en etkili 100 kişi arasında gösterilen Robin Chase; WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler liderliğinde, Galata Business Angels, F Ventures ve Zipcar’ın katkılarıyla düzenlenen "Ulaşımda Akıllı ve İnovatif İş Modelleri" konferansı için Türkiye’deydi. İTÜ Magnet’te WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler Yönetim Kurulu Başkanı Ali Danış’ın açılış konuşması ile başlayan etkinlikte Robin Chase, büyük şehirlerdeki trafik sorunlarına, inovatif ulaşım destekleriyle sağlanacak çözümlerden bahsetti. Araç paylaşımının trafik, park, şehir alanlarını değerlendirme, çevre kirliliğini önleme ve ekonomi anlamında etkili bir çözüm olabileceğini belirten Robin Chase, konuşmasında yeni girişimcileri cesaretlendirecek açıklamalarda bulundu.

GİRİŞİM KÜÇÜK, ETKİSİ BÜYÜK

Robin Chase, konuşmasında günümüzde bireylerin ve küçük girişimlerin, yerelleştirme, özelleştirme ve uzmanlaşma sayesinde büyük şirketlere nazaran daha büyük başarılara imza atabildiğini belirtti. Dünyadaki ekonomik sistemin kapitalizmden işbirlikçi bir trende evirildiğini ve bu anlamda küçük bir girişimci grubun yenilikçiliğiyle büyük bir şirketin imkanlarının birbirini besleyen bir bütün haline gelmesinin öneminden bahsetti. Girişimlerde cesur olunması gerektiğini vurgulayan Chase, “Zipcar’ı kurarken çok az insandan destek gördüm. Herkes, arabalara hasar vereceksin, yapma, diyordu. Ancak ben, bırak araçlar hasar görsün, yeter ki yap, diyen azınlığı dinledim” . Robin Chase’in yoğun ilgi gören konuşmasının ardından etkinlik, WRI Ross Center Sustainable Cities Direktörü Holger Dalkmann’ın sürdürülebilir hareketlilik ile ilgili, girişimci, teknolojik ve kamusal çözüm önerileriyle devam etti.

Etkinlikte Robin Chase ve Holger Dalkmann’ın ardından, WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler Direktörü Arzu Tekir'in moderatörlüğünü üstlendiği "Sürdürülebilir Yeni Hareketlilik" paneli yer aldı. Panelde F Ventures Genel Müdürü Egemen Alpay, Aslanoba Capital Kurucu Ortağı Cankut Durgun, Garajyeri.com Kurucusu Arda Aşkın, Volt Kurucusu Ali Halabi, Otokoç Otomotiv Araç Kiralama Hizmetlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İnan Ekici ve İSBAK Teknik İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Fatih Gündoğan sürdürülebilir yeni hareketlilik ve akıllı ulaşım hakkındaki girişimcilik fikirlerini tartıştı.