Kara
Giriş Tarihi : 15-05-2017 12:29   Güncelleme : 15-05-2017 12:29

Şoförler eğitimden geçti

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kişisel Eğitim ve Gelişim Hizmetiçi Eğitim programı kapsamında kentiçi toplu taşıma hizmeti veren otobüs şoförlerine eğitim verdi. İki vardiye olarak gerçekleşen eğitim programında şoförlere rahat kafayla güne başlamanın püf noktaları anlatıldı.

Şoförler eğitimden geçti

Eğitim öncesi bir konuşma yapan Motaş Genel Müdürü Sedat Tamgacı, kentte toplu taşımaya duyulan güven ve memnuniyeti daha yukarı seviyelere taşıma gayretinde klarını dile getirdi. Tamgacı, "Her yıl artarak devam eden yolcu memnuniyetinde gayretin inkâr edilmez en büyük payı otobüs çalışanlarımıza aittir. Biz, yaratılmışların en şereflisi ve en kıymetlisi olan insanı taşıyoruz. Kıymetine binaen de taşıma hizmetini yürütürken çok hassas davranıyor; temiz, güvenli ve konforlu bir seyahat imkânı sunmaya çalışıyoruz" .
ÇÖZÜMÜN KAYNAĞI AİLE
Yapılan konuşmaların ardından Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan'ın sunumuyla eğitim programı başladı. Sosyal hayattan örneklerle kâh güldüren kâh hüzünlendiren Aslanhan, bilinçaltına güzel ve düşündüren mesajlar gönderdi. Aslanhan, verilen toplu taşıma hizmetini gerçekleştirirken kişisel tutumların doğuracağı sonuçlara dikkat çekti. Başarılı ve sorunsuz bir mesai için rahat bir kafayla güne başlamak gerektiğinin önemine vurgu yapan Aslanhan, bunun için de huzurlu bir aile yaşantısının şart ğunu belirtti. Huzurlu bir aile yaşantısı için de yapılması gereken püf noktalara dikkat çeken Aslanhan, "Mutlu bir yuva için ailenize ayırın, onları dinleyin ve küçük sorunları büyütmeyin. Unutmayalım ki, birçok yuva küçük tartışmalarla yıkılmıştır. Yuvasından huzurla ayrılmadan mesaiye başlayan fertler gün boyu gergin olurlar ve olmadık yere sorun çıkarırlar. Bunun için aile saadeti her şeyin başında geliyor" ifadesini kullandı.