Kara
Giriş Tarihi : 15-05-2017 12:46   Güncelleme : 15-05-2017 12:46

Toplu taşımada para Cardtek'e emanet

Cardtek toplu taşımaya yönelik akıllı çözümlerini, giyilebilir cihazlar üzerinden ödeme, temassız ödeme çözümleri ve mobil cüzdan uygulamalarını geliştirmeye devam ediyor. Şirket Genel Müdürü Serdar Altuncu, "Ulaşım sistemleri gelişen teknolojinin nimetlerinden faydalanıyor" dedi.

Toplu taşımada para Cardtek'e emanet

Uluslararası tecrübesiyle eksiksiz bir transit çözüm sağlayıcı konumunda olan Cardtek, İzmir’in toplu ulaşım kartı "İzmirimKart"ı yenilikçi bir teknolojik altyapıyla geliştirdi ve bu kartı gelişmiş bir ödeme platformuna dönüştürerek çok daha geniş yelpazede kullanılması için çalışmalarını sürdürüyor. Aynı da Hindistan’da toplu ulaşımda yeni bir sayfa açılmasında önemli rol oynadı ve Banglore’da otobüslerde kartlı kullanıma geçilmesini sağlamakla kalmayıp hem temaslı hem temassız kartların kullanıma başlamasını sağladı. Yakın da Cardtek teknolojisi ile Kochi’de de metrolarda temaslı-temassız banka kartları geçerli olacak.

TEK TUŞLA ÖDEME

Cardtek Akıllı Şehirler ve Ulaşımdan Sorumlu Genel Müdürü Serdar Altuncu, “Şehir yaşamının en önemli dinamiklerinden biri olan toplu taşıma, günümüzde önemli bir dönüşüm süreci içinde. Hem taşıma araçları, hem de ulaşım sistemleri gelişen teknolojinin nimetlerinden faydalanıyor. Akıllı ulaşım teknolojilerinin arkasında dinamik ücret hesaplamaları, bunların arka planında da yönetimi ve bankacılık sistemi ile entegrasyonu, ulaşım operatörlerinin kendi ücret toplama sistemi gibi ayrıntılar yatıyor ve Cardtek akıllı şehirler kapsamında ulaşımda işin bu kısmını üstlenmiş durumda. Geliştirmiş ğumuz teknoloji, dünyanın en büyük şehirlerinin toplu ağlarında uygulanabilecek kapasiteye sahip. Yeni dönemde kullanıcılar tek-dokunuşla, sorunsuz, güvenli ve hızlı ödeme yapmak istiyor. Cardtek’in toplu taşımaya yönelik giyilebilir (bileklik) cihazlar üzerinden ödeme, temassız ödeme çözümleri ve mobil cüzdan gibi alanlardaki ürünlerinin büyük ilgiyle karşılanacağını düşünüyoruz” .