Güncel Haber
Giriş Tarihi : 06-11-2018 17:51   Güncelleme : 17-11-2018 22:47

Pirelli Türkiye'de yatırım yaptı

Lastik üreticilerinden Pirelli, Türkiye'de 115 milyon dolar yatırım yapacak. Yeni yatırımla birlikte firmanın İzmit'te bulunan fabrikasındaki üretim iki katına çıkarken, istihdam da arttırılacak.

Pirelli Türkiye'de yatırım yaptı

Prometeon Lastik Grubu, mevcut üretim kapasitesini artırmak amacıyla Türkiye’de 115 milyon dolar yatırım yapacağını duyurdu. Düzenlenen basın toplantısına Prometeon Dünya Başkanı Gregorio Borgo ve Türkiye CEO’su Alp Günvaran katıldı.

Yapılacak 115 milyon dolarlık doğrudan yabancı yatırımla ilk olarak, 2 bin direkt ve 10 bin dolaylı çalışanı bulunan şirketin istihdamının artması planlanıyor. Mevcut istihdama ek olarak 150 direkt ve 750 dolaylı istihdam sağlanması hedefleniyor. Diğer bir noktada ise; şirketin İzmit’teki 285 bin metrekarelik alana sahip fabrikasının üretim kapasitesinin yüzde 75 arttırılması bulunuyor. Bu sayede, Türkiye’nin mevcut ihracat hacminin iki katına çıkarılması ve dış ticaret dengesine önemli bir katkı sağlanması öngörülüyor.

TÜRKİYE’DEN YÖNETİYOR

Prometeon Dünya Başkanı Gregorio Borgo, “Avrupa’da fabrikamız yok. Bölgeye sattığımız lastiklerin 3’te 2’si Türkiye’de üretiliyor. Prometeon Türkiye, Grup içinde önemli bir yönetim, üretim merkezidir. Türkiye dünyadaki 4 ana bölgemizden biri olan Orta Doğu, Afrika, Rusya, Orta Asya ve Kafkaslar Bölgesi’nin ve bu bölge içindeki 75 ülkenin yönetim üssü. Prometeon Lastik Grubu’nun yıllık toplam cirosunun yaklaşık 3’te biri Prometeon Türkiye ofisi tarafından yönetilen bölgede gerçekleştiriliyor. Türkiye’de ürettiğimiz lastiklerin yüzde 50’sinden fazlası ihraç ediliyor. Türkiye bizim için bir yetenek merkezi” .

OTOBÜS LASTİĞİNDE LİDER

Prometeon Türkiye CEO'su Alp Günvaran ise konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “İzmit fabrikamız, bugün neredeyse 1 milyona yakın yıllık üretim kapasitesiyle Türkiye’ye mühendislik gücü ve önemli bir ihracat katkısı sunmaya devam ediyor. Yeni yatırımla endüstriyel lastik grubunda Avrupa’nın en büyük tedarikçilerinden biri olan Türkiye’nin konumunu daha da güçlenecek. Otobüs lastiği üretiminde liderliğimizi sürdürüyoruz. Türkiye ağır vasıta pazarı ve lastik pazarı hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Türkiye’de üretilen her 5 ağır ticari araçtan 1’i de İzmit fabrikasında üretilen Pirelli marka ticari lastikleri kullanmaya devam ediyor.”

Simgenur Gök - Ulaşım Gazetesi