Güncel Haber
Giriş Tarihi : 21-05-2019 17:47   Güncelleme : 13-07-2019 00:21

Karabulut, 2000 Hac adayını sevindirdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Karabulut, hayata getirdiği projelerle adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor. Başkan Adayı Hüseyin Karabulut'un hayata geçen bir başka projesi ise Hac Kontenjanı oldu. Karabulut'un girişimleri sonucu Ülkemize 2000 adet ek Hac Kontenjanı tanımlandı.

Karabulut, 2000 Hac adayını sevindirdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Karabulut, Cumhuriyet tarihinde bir ilki gerçekleştirdi. Karabulut, 2000 adet ek Hac Kontenjanı ülkemize kazandırdı. Yanı başımızdaki komşumuz Bulgaristan Hükümeti'nin bile 800 adet Hac Kontenjanı bulunuyor.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Hüseyin Karabulut, şu ifadelere yer verdi: "Suudi Arabistan Krallığı tarafından ülkemize 2019 yılı için 80 bin kişilik kontenjan tanımlandı. Ancak ülkemizde kutsal topraklara gitmek için can atan 2 milyon 213 bin 835 hacı adayımız sırada bekliyor.

Hacı adayları, kayıt yaptırdıkları iller bazında konaklama türlerinde sıralamaya konularak kuraya dahil oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı'nca düzenlenen törenle Hac görevini yerine getirmek için başvuruda bulunan 2 milyon 213 bin 835 vatandaşımız, kuralarını çekti. Ülkemize ayrılan 80 bin kişilik kontenjan bu şekilde belirlendi.

HALKIMIZIN HİZMETİNDEYİZ

Kurada adı çıkmayan vatandaşlarımızın hepsine olmasa da bir kısmına yardımcı olmak adına ekibimle birlikte Suud Makamlarıyla yapmış olduğumuz özel girişimlerimiz sonucu ülkemize 2000 adet Hac Kontenjanı tanımlattık. Bu Cumhuriyet tarihinde bir ilktir. Konunun daha hızlı ve güvenilir olması sebebiyle ilgili seyahat acentesiyle anlaşma yapıp, kontenjanla birlikte konaklama ve ulaşım imkanlarını da ayarladık. Bir türlü kurada adı çıkmayıp, yıllardır Hac özlemiyle yanıp tutuşan vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Biz her daim halkımızın yanındayız ve hizmet noktasında elimizden ne geliyorsa, yapmaya devam edeceğiz."