Güncel Haber
Giriş Tarihi : 30-05-2019 14:34   Güncelleme : 12-07-2019 23:42

ÖHO esnafına ödeme yapılacak

Kentiçi toplu taşıma şirketlerinden İstanbul Halk Ulaşım’ın geleneksel iftarına katılan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, esnafa umut dolu mesaj verdi. Ödemelerin aksatılmayacağı sözünü veren Yıldırım, "Hiçbir taşımacı esnafımız mağdur olmayacak. Kısa sürede biriken ödemelerinizi alacaksınız" dedi.

ÖHO esnafına ödeme yapılacak

İstanbul Halk Ulaşım tarafından her yıl düzenlenen geleneksel iftar organizasyonu, bu yıl geniş katılımını ile sektöre damga vurdu. İftara; AK Parti İBB Başkan adayı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Metin Külünk gibi siyasiler ve çok sayıda özel davetli ve esnaf katılım gösterdi. Akbank, FSM Demirbaş Otomotiv, Shell, Voith ve ZF firmaları sponsor olduğu iftar programında Esnaf Odası, TÖHOB yönetimleri ve Özulaş, Öztaş, Mavi Marmara, Yeni İstanbul Halk Otobüsleri şirketlerinin temsilcileri de hazır bulundu.

"BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ"

Etkinlikte bir konuşma yapan İstanbul Halk Ulaşım A.Ş. Başkanı Naci Yağız “Şirket olarak bu yıl Haliç Kongre Merkezi’nde sizlerle orucumuzu açıyoruz. İstanbul’un en güzel sahiline sığmayacak kadar büyük bir aile olduk. Sorunlarımızı bir kenara bırakarak Ramazan’ın huzuru ile oruçlarımızı açıyoruz. Rabbimiz tüm Ümmeti Muhammedi hayırlısı ile Ramazan Bayramı’na kavuştursun. Ramazan bereketinin sektörümüze hayırlar sunacağını ümit ederek tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyoruz” dedi.

İftar organizasyonuna sponsor olan firmalara da ayrıca teşekkür eden Yağız, desteklerini asla unutmayacaklarını söyledi. Yağız “Etkinliğimize destek gösteren başta Akbank’a teşekkür ederiz. Ayrıca otobüs bayilerimizden FSM Demirbaş’a ve Örnek Otomotiv’e esnafın iftarında yer aldıkları için de teşekkür ederiz. Voith, ZF ve Shell’e de iftarımıza sundukları destekler için teşekkür ederiz. Esnafımız bu firmalarımızın desteklerini her yıl hatırlayacaklardır” ifadesini kullandı..

ESNAFA YILDIRIM SÖZÜ

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, yaptığı konuşmada esnafın Büyükşehir Belediyesi'nde biriken hak edişlerinin kısa sürede ödetileceğinin sözü verdi. Yıldırım, esnafın Büyükşehirden alacakları olduğunu ve bunu kendilerinin bildiğini söyledi. Bu paraların Ramazan Bayramı’ndan önce esnafın hesaplarına aktarılacağını ileten Yıldırım, "Sizler, bu güzel kente en iyi taşıma hizmeti vermek için canla-başla çalışıyorsunuz. Hakkınız olan alın terini de kısa sürede alacaksınız. Size Yıldırım sözü veriyorum. Bu kenti hep birlikte yöneteceğiz. AK Parti grubu olarak öğrenci akbillerini 85 TL’den 40 TL’ye indirdik. Sizlerin içi rahat olsun, aradaki tüm bu farkı Büyükşehir olarak halk otobüs işletmecilerine ödeneceğiz. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz" dedi.