Güncel Haber
Giriş Tarihi : 30-05-2019 16:16   Güncelleme : 12-07-2019 23:43

Avrupa'da F-Max adrenalini

Türk mühendisleri tarafından tasarlanıp, Türk işçilerinin alınteri ile ürettikleri Ford Trucks F-Max, Avrupa’nın heyecanlı kamyon yarışı European Truck Racing Championship’in (ETRC) resmi aracı oldu. 25 Mayıs’ta ETRC’nin ilk ayağı olan İtalya Misano’da yarışı başlatan F-Max, 2019 sezonunda her FIA ETRC yarışında yer alacak.

Avrupa'da F-Max adrenalini

Ford Trucks’ın güçlü çekicisi F-Max, Avrupa pistlerinde yer aldı. Ford Trucks ile Avrupa Kamyon Yarışları Derneği arasındaki yeni iş birliği kapsamında F-Max, son derece rekabetçi olmasıyla tanınan FIA ETRC yarışlarının resmi kamyonu oldu. ETRC’nin ilk ayağı olan İtalya Misano’da yarışı başlatan F-Max, şampiyonanın 2019 sezonunda her FIA ETRC yarışını başlatan resmi kamyon olarak yer alacak ve padok alanlarının önemli bir parçası olacak.

İleri teknolojisi, konforu, gücü, verimliliği ve toplam sahip olma maliyeti gibi özellikleriyle öne çıkan F-Max, 2019 sezonunda Avrupa’daki tüm FIA ETRC yarışlarında iki araç ile hazır bulunacak. F-Max’lerden biri, toplamda 400 bini aşkın izleyicinin takip edeceği 32 yarışın her birinden önce bir demo sunacak, diğeri ise Fan Village'de ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Etkinlik esnafında sergilenecek model, padoktaki eğitici eğlence bölümünde, FIA ETRC, yerel organizatörler ve FIA ETRC ortakları tarafından sağlanan eğitici ve eğlendirici ürünlerin arasında yer alacak.

HER ALANDA LİDER

Powered by Ford Trucks platformuyla motor sporlarına katkı sunduklarını ifade eden Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan, şöyle konuştu: “Yeni F-MAX çekicimizin kazandığı uluslararası başarının ve popülerliğin ardından Batı Avrupa pazarlarına girme planlarımıza hız verirken, şimdi de Ford Trucks olarak FIA ETRC ile iş birliği yapmaktan ve 2019 FIA ETRC'nin parçası olmaktan heyecan duyuyoruz. F-Max ile her yarışa liderlik etmek bizim için büyük bir onur. FIA ETRC, bize Ford Trucks F-Max'ı Avrupalı kamyon yarışları meraklısına tanıtmak için harika bir şans veriyor. Bu ortaklık, Batı Avrupa’daki kamyon sürücülerine ve kamyon yarışı meraklılarına ulaşma yolunda attığımız önemli bir adım olacak.”