Güncel Haber
Giriş Tarihi : 09-07-2019 17:58   Güncelleme : 09-07-2019 17:58

İstanbul Otogarı İSPARK'ın

Yap-işlet-devret modeli ile 1994 yılında hizmete alınan ve işletmeciliğini Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş.’nin yaptığı İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı ile ilgili Büyükşehir Belediye encümeni son sözü söyledi. Otogarın işletmeciliğini İSPARK A.Ş. yapacak.

İstanbul Otogarı İSPARK'ın

Bayrampaşa’daki 15 Temmuz Şehitler Otogarı’yla ilgili önemli gelişme yaşandı. Yenilenen İstanbul seçiminin ardından ilk kez toplanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nde 39 farklı teklif sunuldu. Sunulan tekliflerin arasında Emlak Müdürlüğü tarafından yapılan Büyük İstanbul Otogarı otopark işletmeciliğinin İSPARK A.Ş.'ye devredilmesi teklifi dikkat çekti. 38'inci sırada yer alan madde, oy birliği il meclisten geçerek İSPARK A.Ş.'ye devredildi.

Büyükşehir Belediye Başkan Ekrem İmamoğlu, 29 Haziran'da yaptığı açıklamada, Büyük İstanbul Otogarı'nı, hızlıca taşınma ve dönüşmesini gerçekleştireceklerini belirterek, "Esenler'le ilgili bir projemiz çakıştığı için söylüyorum. Hem Harem'i hem de Esenler'i şehir dışına taşıyacağımız için hızlıca Esenler Otogarı'nı, şehrin kalbinde, metro ulaşımı olan aynı zamanda İstanbul'un en yeşil vadilerinden biri olan alanın hızlıca taşınma ve dönüşmesini yapıp, yüksek teknoloji merkezine dönüştüreceğiz" dedi.