Otomotiv
Giriş Tarihi : 17-07-2019 14:33   Güncelleme : 16-09-2019 11:47

Ford'un yatırımı teknolojiye

Türk otomotiv sektörünün öncü şirketi Ford Otosan, 2018 yılı Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı. Raporda ticari ve finansal performansı ile toplumsal değer yaratma vizyonunu bir bütün olarak ele alan Ford Otosan, inovasyon ve dijitalleşme merkezli yaklaşımını ile yatırımlarını kamuoyuyla paylaştı.

Ford'un yatırımı teknolojiye

Ford Otosan, Global Reporting Initiative (GRI) tarafından yayınlanan GRI Standartları’nın (GRI Standards) “temel” (core) ilkeleri doğrultusunda hazırladığı 1 Ocak – 31 Aralık 2018 tarihleri arasındaki dönemi kapsayan 2018 yılı Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı. Şirket Sürdürülebilirlik alanında gösterdiği performansla Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi’ndeki ve sorumlu yatırım konusunda uluslararası ölçekte kabul gören “FTSE4Good - Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi”ndeki yerini korudu.

DEĞER VEREN ÜRETİM

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Köklü Ar-Ge kültürü ve verimlilik sağlayan çevresel performansımız ile müşterilerimize için değer yarattık. Sürdürülebilirlik, işimizin önemli bir parçasıdır. Çevreye duyarlı ve insana değer veren üretim yaklaşımımızla büyümeyi sürdürülebilir kılmak için çalışıyoruz. Dijital dönüşüm ve inovasyon odağında fabrikalarımızda Endüstri 4.0’a yönelik yatırımlarımız devam ediyor. 2018 yılında fabrikalarımızda 51 adet robotu devreye alırken, dijital dönüşümü hayata geçirmeye yönelik 23 farklı proje yürütüyoruz. 2018’de tamamlanan kapasite artırımı ile kurulu üretim kapasitemiz 455 bine yükselirken yıllık toplam 374 bin adetlik üretimimizi sıfır kaza ile gerçekleştirmenin gururunu yaşadık” diye konuştu.